G4Media.ro

Iohannis: PSD nu mai vrea Europa şi încearcă să ne vândă ideea…

Iohannis: PSD nu mai vrea Europa şi încearcă să ne vândă ideea că nu e chiar aşa bine cu Europa

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Craiova, că pentru liderii europeni România şi românii contează, singurii care nu contează fiind cei de la PSD pentru modul în care au guvernat în ultimii doi ani şi jumătate.

Şeful statului susţine că, din cauza faptului că ”PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie”, liderii europeni relevanţi, care au înţeles că dacă se pierde statul de drept se pierde totul, nu mai vor să aibă de-a face cu PSD.

Întrebat, marţi, la Craiova, unde şi-a lansat ultimul volum, care a fost mesajul pe care l-a primit de la liderii europeni la summitul de la Sibiu, Klaus Iohannis a răspuns: ”Pentru liderii europeni, România contează. Pentru liderii europeni, românii contează. Am spus acest lucru şi cu altă ocazie. Este fenomenal de important de înţeles: pentru Europa, pentru Uniunea Europeană, România contează, românii contează. Ştiţi cine nu contează pentru Europa? PSD nu contează. Cred că între timp toată lumea ştie şi de ce este aşa. Nu pentru că un partid trebuie exclus, ci pentru felul în care PSD a guvernat de doi ani şi jumătate încoace”.

Iohannis a explicat că liderii europeni nu se amestecă în probleme foarte concrete ale unui stat, în chestiuni de politică internă sau economie, însă ţin foarte mult la respectarea statului de drept.

”Într-o problemă sunt foarte interesaţi: în problema statului de drept, a independenţei justiţiei şi vă spun şi de ce. Uniunea Europeană nu este o uniune strict economică, nu este un fel de târg unde mergem şi schimbăm mărfurile la liber. Este şi o uniune economică (…) dar uniunea este mult mult mult mai mult decât atât, este o uniune care se bazează pe valori valori europene (…) democraţie, libertate, stat de drept, sigur şi prosperitate şi libertatea de a te mişca şi libertatea schimburilor economice.

În democraţiile mai vechi, politicienii şi cetăţenii au înţeles că unele lucruri nu sunt negociabile: statul de drept, independenţa justiţiei nu sunt negociabile fiindcă dacă ele se pierd, se pierde totul. (…) Statul de drept, independenţa justiţiei, o justiţie dreaptă, o democraţie autentică unde în faţa legii toţi suntem egali –  aceste lucruri sunt importante pentru liderii europeni şi fiindcă avem o guvernare care le-a ignorat nu doresc să discute cu PSD”, a mai spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că ”PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie, PSD încearcă să subjuge justiţia pentru a scăpa corupţii şi hoţii care s-au cocoţat în vârful statului şi asta în Europa şi în România este inacceptabil”.

”De aceea nu mai vorbeşte nimeni dintre liderii europeni relevanţi cu PSD. Nu fiindcă nu ar vrea să fie cu românii, nu fiindcă ar vrea să ne impună ceva. Te şi doare capul când îi auzi pe pesedişti cum merg în ţară, în campanie electoral, şi încearcă să vină cu tot felul de idei ciudate. Dar noi ştim: fiindcă Europa nu vrea acest PSD care ignoră toate valorile de bază. PSD nu mai vrea Europa şi încearcă să ne vândă ideea că nu e chiar aşa bine cu Europa”, a mai spus Iohannis.

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cum va spuneam,

 2. Pana la Europa ne omoara Romania…

 3. Pana si in Sureanu vor sa interzica civilii in cabana pentru a nu-i deranja vacantele lui Iohannis. Nici Ceausescu n-a pretins asa ceva!

  • Vezi ca ai catastiful plin. Am trecut deja la coperta iar in curand nu voi mai avea unde sa scriu si doar sa vezi valvataie ce voi fortat sa aprind…

  • Usoara nesimtire, pentru cateva excursii sa tii cabana interzisa publicului pe viata .

  • @emil,
   Înțeleg că n-ai avut tăria să-l sugrumi, doar face parte din tine, nu-i așa? Dar măcar nu-l mai băga în seamă, lasă-l să vorbească de unul singur, pt. că la un moment dat tot trebuie să meargă la culcare…!
   PS. I Să ai grijă și să nu-l lași singur cu vreo fată care face duș! Scenele cu sănge curgând pe pereți și cu sunete din acelea de cuțite infipte în carne nu vor duce la vindecare, ba chiar pot deregla și celelalte personalități…!

 4. Mai klauSS , altceva mai inteligent nu puteai sa produci ? Retorica asta de joasă speță , este precum o ciorbă reîncălzită de foarte multe ori .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.