G4Media.ro

Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisiile celor trei…

Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisiile celor trei miniștri și a numit interimarii la Justiție, Fonduri UE și Românii de pretutindeni

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Totoddată, președintele a semnat decretele pentru numirea a trei miniștri interimari.

Astfel, Ana Birchall devine ministru interimar al Justiției, Eugen Teodorovici – interimar la Fonduri Europene, iar Ștefan Radu Oprea – ministru interimar pentru românii de pretutindeni.

Cei trei interimari au fost propuși marți de premierul Dăncilă după ce președintele Iohannis a anunțat că nu va semna decretele pentru numirea ca miniștri plini pentru Eugen Nicolicea (justiție), Oana Florea (Fonduri UE) și Tit Liviu Brăiloiu (românii de pretutindeni), care fuseseră agreați de coaliția PSD – ALDE.

Odată cu semnarea decretelor, Tudorel Toader iese din executiv după ce a ocupat portofoliul Justiție în trei guverne (Grindeanu, Tudose, Dăncilă).

Decretele semnate, potrivit unui comunicat al Cotroceniului:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mènestrel Tudorel Rudotel dute la coșul de gunoi al istoriei vei ramane in istorie ca un gunoi sclavul infractorilor care te-au numit…profesul Tudorel Sclavul Coruptilor model…te-au folosit și te-au aruncat la gunoi buborelle..tzeapa!!

  2. sper din tot sufletul sa aiba parte de o primire de 2 lei daca se intoarce la catedra. a facut dintr-o onoare de a fi profesor de drept in Iasi o rusine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.