G4Media.ro

Ioan Oltean acuză că ancheta DNA care l-a vizat a dus la…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Ioan Oltean acuză că ancheta DNA care l-a vizat a dus la moartea soției sale / Fostul deputat cere în instanță daune de 400.000 de euro / Tribunalul Bistrița Năsăud i-a respins solicitarea și urmează judecarea contestației lui Oltean

Fostul deputat Ioan Oltean a atacat dur Direcția Națională Anticorupție (DNA), care l-a anchetat după ce a fost acuzat că a primit un sac cu 600.000 de euro, scrie Fanatik.ro care citează date din dosar. El susține că acțiunile instituției au provocat moartea soției lui, iar viața i-a fost distrusă.

Oltean, care a avut șase mandate în Parlamentul României, ca deputat PDL și PNL, susține că a fost supus la „tortură psihică” timp de șapte ani. Potrivit fostului politician, soția lui a suferit un șoc când el a fost reținut în 2015, care i-a provocat îmbolnăvirea. Femeia a murit în 2017.

„În cei 7 ani cât a durat această tortură psihică, (Ioan Oltean – n.e.) a suferit prejudicii morale irecuperabile, având probleme de relaționare inclusiv cu membrii familiei, consecința cea mai gravă fiind decesul soției sale din luna martie a anului 2017, deces ce a survenit pe fondul imposibilității acesteia de a-și reveni din punct de vedere psihic în urma socului pe care l-a suferit în momentul în care a văzut la televizor că reclamantul a fost reținut pe scara avionului de către ofițerii DNA”, se arată în actele din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud.

Oltean a fost anchetat într-un dosar viza acordarea unor despăgubiri supraevaluate, alături de Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP. Un preot din Chitila le-a spus procurorilor că Oltean a primit un sac de bani în 2010, în curtea bisericii sale, care ar fi conținut 600.000 de euro, potrivit rechizitoriului DNA. Dosarul a fost clasat în 2020 pe motiv că fapta nu există sau nu e prevăzută de legea penală.

Ioan Oltean a chemat acum în instanță Ministerul Finanțelor Publice și cere daune în valoare de 400.000 de euro.

În decembrie 2023, Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins ca inadmisibilă acțiunea lui Ioan Oltean, împotriva statului român. Pe data de 23 februarie, la scurtă vreme după publicarea motivării, fostul deputat a contestat decizia, urmând ca apelul să se judece la aceeași instanță.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. a avut grija CCR-PSDNLUDMR sa ii transforme pe toti hotii in victime … si romanasii inca voteaza PSDNLUDMR si apoi se mira de hotia din tara

  2. Asadar, votati in continuare psdnludmrhaur

  3. Hoți pe toată linia de partide. Aha.