G4Media.ro

Ioan-Aurel Pop, președintele CNATDCU, și vicepreședinții Andruh, Banabic și Dumitru: Autoritățile naționale…

Ioan-Aurel Pop, președintele CNATDCU, și vicepreședinții Andruh, Banabic și Dumitru: Autoritățile naționale să se pronunțe urgent dacă Curtea de Conturi a României are atribuții de oportunitate academică. Instituția a impus includerea în contabilitate a oricărui rezultat științific. Ce “valoare contabilă” ar avea o poezie de Mircea Cărtărescu?

Reacție dură a conducerii CNATDCU, la ingerințele academice ale Curții de Conturi a României care verifică zilele acestea dacă Ministerul Educației a pus în aplicare în universități recomandările de a reduce standardele minimale și decupla cercetarea de predare. “Autoritățile naționale sunt chemate să se pronunțe urgent dacă Curtea de Conturi a României are aceste atribuții de oportunitate academică”, face apel Consiliul General al CNATDCU, care se întreabă în acest context “ce rol mai au forurile academice”.

Consiliul General al CNATDCU reprezintă conducerea forului și este format din președintele Ioan-Aurel Pop și vicepreședinții Marius Andruh, Dorel Banabic și Mircea Dumitru.

“Sau recomandările academice ale Curții de Conturi a României depășesc cadrul legal, sau, dacă nu este o depășire a cadrului legal, acesta din urmă trebuie rapid adaptat situației contemporane a universităților, pentru a nu scoate România din aria europeană a educației și cercetării”, spune conducerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) într-o luare de poziție trimisă Edupedu.ro.

Ioan-Aurel Pop, Marius Andruh, Dorel Banabic și Mircea Dumitru avertizează că “dacă ceea ce recomandă Curtea de Conturi este decuplarea cercetării de predare, retrogradând în felul acesta universitățile la niște școli de meserii post-liceale, cum se va mai putea susține în mod argumentat nevoia de a dezvolta școlile doctorale universitare a căror menire este chiar crearea forței de muncă înalt calificate, prin intermediul cercetării științifice și a transferului tehnologic? “

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Adica CC cere o dovada a cheltuirii banului public?
  Adica, daca se cheltuie 100 mii lei pt o cercetare stiintifica, Academia va fi obligata sa prezinte fizic si lucrarea/raportul de cercetare, nu?
  Sau cum?

 2. „Ce “valoare contabilă” ar avea o poezie sau un studiu de Mircea Cărtărescu?”

  Dar cine e Cartarescu asta, nene, de e luat ca exemplu?! Vreun Eminescu, vreun Shakespeare, vreun Goethe? Asta e noua noastra referinta nationala a „valorii”?!

  • E si el unu care a fost nominalizat la premiul Nobel pentru literatura dar nu stiu de ce ma tem ca urmatoarea ta intrebare va fi « cine e Nobel »!

  • Hitler a fost nominalizat la Nobelul pentru Pace.

   Cand cer bani, marii cercetatori de universitate sau institut stiu precis cate miliarde vor. (Intotdeauna, mai multe.) Cand ii intrebi de rezultate, iti explica cum poezia lui Cartarescu e valoroasa intr-un mod vag, nemasurabil.

   Propun ca cercetatorii romani sa fie platiti in poezii de Cartarescu, ca sunt valoroase. Banii sa ramana oamenilor care isi rup spatele pe o zecime din leafa actuala a Moroienilor si Davizilor.

 3. Curtea de conturi are in atributii verificarea cheltuielilor facute din bani publici, inclusiv a „cercetarilor” fara nici o finalitate practica efectuate in Romania ultimilor 30 de ani. S-au aruncat si se arunca fluvii de bani pe „competitii de proiecte” cu teme absolut fantasmagorice si din care nu a rezultat nimic folosibil, doar hartii. Banii aceia publici puteau fi utilizati infinit mai bine, pentru necesitati reale ale populatiei.

 4. SUB BLANDA-TI FATA, aurel pop, DE CE ITI ESTE CEL MAI FRICA?
  CE SCHELETE AI IN DULAPU-TI DIN POD?
  HAI, FII IN SFARSIT, CUMVA..BARBAT..SI RECUNOASTE.
  MAI TARZIU..VA FI PREA TARZIU..

 5. Un comentariu public la initiativa CC ar fi de asteptat si de la domnul David, beneficiar al multor contracte de cercetare in pshihologie. Mai mult, initiativele din ultimul timp arata ca pofta a crescut.

 6. Propun sa se ocupe Curtea de Conturi de cercetare. Tâmpenia asta e o premiera mondiala, dar nu ma mir în tara politrucilor și activiștilor de partid. Autonomia universitara și academica e o caracteristica esențială a Europei. Vreți Coreea de Bord, mergeți acolo. Eu zic sa isi vadă fiecare de meseria lui desi în România orice prost se baga in meseria altuia. Nici în comunism nu era asa. Lăsați frustrările deoparte și nu mai bateți campii. Intervenția e salutara și obligatorie. O sa ajungem sa nu spună contabilii analfabeți ce, cum, cât și unde sa scriem.

 7. domnul presedinte al academiei romane ESTE UN CUMULARD. DE CEL PUTIN 500 000 DE LEI ANUAL. PROBABIL CA MERITA DE ESTE PLATIT ATAT DE BINE DE populatia generala.
  ASA CA ISI PERMITE SA AIBA SEMNATURA PE DIPLOMA DE NEPLAGIATOR A LUI iordache florin, UNUL DIN UMILII PIONI AI PROIECTULUI „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT SI NE FACEM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.