G4Media.ro

Investiție străină de 3 milioane de euro în Covasna: o companie norvegiană…

Secțiune susținută de
Concordia

Investiție străină de 3 milioane de euro în Covasna: o companie norvegiană care fabrică macarale maritime a concesionat teren în Parcul Industrial de la Sfântu Gheorghe

O companie norvegiană care fabrică macarale maritime a concesionat un hectar de teren în Parcul Industrial de la Sfântu Gheorghe, informează autorităţile locale, citate de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, investiţia, în valoare de 3 milioane de euro, urmează a fi realizată în doi ani şi va genera peste 20 de locuri de muncă.

„Un nou investitor străin devine rezident al Parcului Industrial Sfântu Gheorghe, după ce managementul parcului a concesionat în data de 8 septembrie un teren în suprafaţă de un hectar către SC Red Rock Marine SRL, subsidiară a companiei norvegiene (…) Investitorul intenţionează ca prin accesare de fonduri europene nerambursabile să înfiinţeze un punct de lucru compus din hală industrială şi clădire administrativă în vederea proiectării şi fabricării de macarale maritime. Investiţia de 3 milioane de euro urmează a fi realizată în 2 ani şi va crea peste 20 de locuri de muncă pentru locuitorii municipiului”, se arată într-un comunicat de presă.

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, realizat de Primăria Sfântu Gheorghe în locul unui fost IAS printr-un proiect finanţat din fonduri europene, a fost inaugurat la finele anului 2016.

Foto: Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe / Site oficial

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Eu cred ca s-a pierdut un zero pe undeva!
  Pentru 20 de locuri de muncă nu se dă nimeni jos din pat!

 2. Consiliul judetean Prahova a cerut unor investitori 11 euro/mp chirie in Parcul Industrial Mizil . Parc ce se afla gol de la infiintare . In Parcul Industrial de la Sfantu Gheorghe cit e chiria ?

  • Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, realizat de Primăria Sfântu Gheorghe în locul unui fost IAS printr-un proiect finanţat din fonduri europene, a fost inaugurat la finele anului 2016.
   Autorităţile spun că facilităţile oferite sunt mai avantajoase decât în alte parcuri industriale din zonă, rezidenţii fiind scutiţi de plata impozitului pe terenuri şi clădiri, de taxele pe autorizări şi eliberare de certificate, iar după cinci ani pot cumpăra terenul concesionat.
   Potrivit Regulamentului, suprafaţa minimă de teren ce poate fi concesionată în acest parc este de 1.000 de metri pătraţi, la preţul standard de 1,5 euro metru pătrat pe an fără TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 60% în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.

   „Parcul industrial are o suprafaţă de 28,79 de hectare, din care în jur de o treime este ocupată, deci cam două treimi sunt libere pentru tot felul de investiţii, pentru noi rezidenţi (…) Merită să investeşti la Sfântu Gheorghe pentru că oraşul are o cultură industrială dezvoltată, pentru că persoanele care stau în această zonă sunt disciplinate din punctul de vedere al muncii. Pe de altă parte, Sfântu Gheorghe este situat bine din punct de vedere geografic, în interiorul ţării. Fiind în inima ţării, parcul industrial se află lângă viitorul drum ocolitor al municipiului Sfântu Gheorghe, se află la 35 de kilometri de viitorul Aeroport Internaţional de la Ghimbav şi se află foarte aproape de autostrăzile care se vor construi, vorbim de autostrada Braşov-Bacău şi cea care o să conecteze Sibiul de Braşov. Deci, poziţionarea geografică a municipiului Sfântu Gheorghe este una ideală şi cred că toate aceste elemente coroborate pot fi atractive pentru investitori în vederea luării unei decizii de a investi în oraşul nostru. Ca să nu mai vorbim că avem şi facilităţi care fac ca acest parc să fie unul atractiv pentru investitori“, a declarat, pentru AGERPRES, managerul parcului, Miklos Zoltan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.