G4Media.ro

Invazia rusească a provocat sectorului agricol din Ucraina pierderi de 80 miliarde…

Sursa foto: Pixabay

Invazia rusească a provocat sectorului agricol din Ucraina pierderi de 80 miliarde de dolari – analiză

Sectorul agricol din Ucraina a înregistrat pierderi directe şi indirecte de peste 80 miliarde de dolari ca urmare a invaziei ruseşti, se arată într-un raport publicat miercuri de analiştii de la Kiev School of Economics (KSE), transmite Reuters.

La începutul lunii ianuarie 2023, analiştii estimau nivelul pierderilor la 38 miliarde de dolari.

Ucraina este un exportator global major de cereale, dar din februarie 2022 pe mari suprafeţe din est şi sud se duc lupte, terenurile sunt minate, sau sunt ocupate, transmite Agerpres.

Folosind datele Guvernului de la Kiev şi alte surse, analiştii de la KSE estimează că pierderile directe ale sectorului agricol ucrainean au ajuns la 10,3 miliarde de dolari la 31 decembrie 2023, comparativ cu 7,8 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Cifra include pierderile de 5,8 miliarde de dolari de pe urma distrugerii echipamentelor, 1,8 miliarde de dolari de pe urma avarierii silozurilor şi aproape două miliarde de dolari de pe urma distrugerii produselor agricole.

Analiştii estimează că pierderile indirecte – scăderea producţiei, reducerea exporturilor, costuri de producţie mai ridicate şi repararea solurilor afectate – se situează la aproximativ 69,8 miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...