G4Media.ro

Intrare pe bază de cartelă pentru angajații ministerului muncii/ Turcan: Sistemul electronic…

Intrare pe bază de cartelă pentru angajații ministerului muncii/ Turcan: Sistemul electronic de acces va permite generarea automată a pontajelor în format electronic și este corelat cu softul de salarii

Ministrul muncii, Raluca Turcan, anunță, într-o postare pe Facebook, că angajații ministerului vor putea intra de la 1 octombrie la serviciu doar pe bază de cartelă, până atunci sistemul urmând să fie testat. Potrivit ministrului, sistemul Sistemul electronic de acces va permite generarea automată a pontajelor în format electronic și este corelat cu softul de salarii, permițând o evidență mai facilă a timpului de lucru pentru fiecare angajat.

Redăm mai jos integral postarea ministrului muncii

”De astăzi, testăm accesul în sediul Ministerului Muncii prin intermediul sistemului electronic cu cartelă care va facilita accesul angajaților la birou, asigurându-se totodată o zonă de intrare separată pentru petenți. Sistemul electronic de acces va permite generarea automată a pontajelor în format electronic și este corelat cu softul de salarii, permițând o evidență mai facilă a timpului de lucru pentru fiecare angajat.

Implementarea accesului prin sistemul electronic va aduce, așadar, și o eficientizare a activității în cadrul anumitor departamente ale ministerului. Perioada de testare se va încheia la 1 octombrie, după această dată accesul în sediul Ministerului urmând să se facă exclusiv prin acest sistem.

Am convingerea că, pentru majoritatea instituțiilor din România, decizia de a utiliza sistemele electronice nu doar pentru acces, ci și pentru gestionarea internă a documentelor, de pildă, ar avea rezultate vizibile în ceea ce privește eficiența serviciilor oferite.

În acest sens, soluțiile de digitalizare pe care le folosim la Ministerul Muncii pot îndemna și alte instituții publice să facă pașii necesari către modernizare. Am cel puțin două motive să fiu mândră de echipa mea din Ministerul Muncii: în primul rând, pentru că sunt oameni care muncesc și acest lucru se vede în rezultate și, în al doilea rând, pentru că sunt deschiși să își adapteze modul de a lucra cerințelor de digitalizare din sectorul public.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Bine ati venit in secolul 21!

  • Stai ca nu ai aflat cat a costat proiectul si care e taxa lunara pentru administrare.

  • Praf in ochi! Bine ati venit in secolul 21 unde borfașii fură prin pensii speciale o masă de prostie si delăsare.

  • Stai linistit, nu e nici o inovatie si din start ar trebui sa le fie rusine ca nu au avut pana acum sistemul asta. Oricum e o bataie de joc un sistem de genul … cat de curand se va strica, firma cu mentenanta va veni la sfantul asteapta, intre timp turnichetii vor sta pe deschis iar sefimea va intra si va iesi dupa bunul plac fara sa le zica nimeni nimic ( paznicii de la intrari sunt niste glume care nu ii vor scoate din sarutmana pe mai marii institutiei ) . Si stiu asta din realitate, nu speculez.

 2. Angajatii ministerului nu lucreaza direct pentru noi – pot face ce vor din pct. meu de vedere.
  Oricum pontajul automat e o inregistrare intr-o baza de date care poate fi sau nu (motive tehnice)
  Mai important era sa stie ministrul la „ce anume lucreaza fiecare angajat”.
  Prezenta fizica la birou e irelevanta.

  • Evident, pontajul corelat cu accesul e o prostie, măsoară timpul cat stai la lucru, nu cât lucrezi. Accesul pe bază de cartelă e ok pentru securitate, să nu intre oricine, dar atât. Pentru ca să măsoare și eficiența, trebuie să aibă proiecte, responsabili și termene… adică chiar să știe ce fac 😛

  • Bingo!

   Oaia turcanu a ramas in epoca CAPului: daca stai 9 ore la munca inseamna ca esti productiv…..ce mentalitate, ce sinitra…

 3. Turcanca trebuie propusa la premiul Nobel Urgent….. A DESCOPERIT ROATA!!! Ura, Ura….. femeia e gramada nu ai ce sa ii faci :))))

  • Iar toti pesedistii care s-au perindat pe acolo erau pur si simplu din epoca de piatra.
   Abia coborau din copac.
   Nu ca-i turcanca vreun geniu dar pesedimea a fost i m p u t i t a rau de tot.

 4. Introduceti acest lucru si in spitale.Veti avea o surpriza…..

  • Nu vor avea nici o surpriza. Toate cartelele de acces vor sta la portar, care le va „ponta” pe toate la ora fixa.

 5. DECI WOW!

  PUR ŞI SIMPLU WOW!

  WOW!

 6. Idioată rău !
  Această ar fi fost o știre acum 25 de ani, mie mi-ar fi fost jenă să o postez acum.
  Îmi pare rău de subalternii idioatei, nu vor mai putea chuli de voie. Vor trebui să lucreze „full option”.

 7. Abia acum?!

 8. Este un prim pas bun.
  Al doilea pas ar fi sa se asigure ca nu exista varianta ocolitoare.
  Al treilea pas ar fi ca oamenii din cladire sa fie platiti pentru performanta in munca lor.

 9. Stati sa vedeti daca este functional.Ar trebui sa digitalizeze si casele de pensii cu institutiile publice care cheltuiesc banilor publici pentru trimeterea lunara a cupoanelor de pensii prin Posta Romana, care papa banii.Atata timp cat pensia se virează într-un card nu vad de ce ar mai trebui sa mai trimitem si cuponul.

 10. Cind va putea cetateanul roman sa nu plateasca salariul demnitarului sau functionarului bugetar de care este nemultumit ?

 11. Pontajul prin cartela e exact cu zero, exact ca nepoata Noricai Nicolai care a votat in plen in locul mătușii. Pontajul cu amprenta digitală este cel mai corect și evita frauda. Oricine se prezi ta cu câteva cartele cu acordul șefului și pontează pt ei zilele necesare. La nivelul corupției din stat in Ro pana și pupila oculara ar fi necesară, nu doar amprenta. Cartela e doar un praf in ochi, ne facem X-a avem controlul. Eu știu bugetari care sunt mai mult la munte și mare decât la munca