G4Media.ro

Intervenție dificilă a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici…

Intervenție dificilă a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici / Alți șapte turiști aflați în Munții Baiului au cerut ajutor, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, acţiunea salvamontiştilor de reperare şi recuperare a acestuia fiind extrem de dificilă din cauza vizibilităţii foarte reduse, dar şi a riscului mare de producere a unor avalanşe, relatează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii de la Baza de Salvare Montană Baba Mare încearcă de două ore să îl găsească pe bărbatul care a rămas blocat, o altă echipă de intervenţie fiind pregătită să acţioneze la nevoie.

Vizibilitatea pe munte este extrem de redusă, fiind aproape de zero, din cauza ceţii şi a viscolului, vântul puternic transportând zăpada.

Salvamont Prahova a anunțat, de asemenea, că a desfășurat o acțiune de recuperare a șapte turiști aflați în Munții Baiului, care au solicitat ajutorul prin 112, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile și orei înaintate.

Sursa foto: Salvamont Prahova / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Jepii Mici nu erau închiși iarna?
    „Dăcât” întreb și eu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.