G4Media.ro

Intervenţia imediată asupra urşilor pentru combaterea atacurilor se poate face şi în…

Sursa foto: Pixabay

Intervenţia imediată asupra urşilor pentru combaterea atacurilor se poate face şi în extravilanul localităţilor. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021 privind metodele de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, relatează Agerpres.

Pe 22 iunie, Camera Deputaţilor a decis să admită în parte cererea de reexaminare a şefului statului la proiectul referitor la intervenţia asupra exemplarelor de urs pentru prevenirea şi combaterea atacurilor asupra persoanelor şi bunurilor, parlamentarii păstrând prevederea potrivit căreia intervenţia se va face şi în extravilanul localităţilor, nu doar în intravilan.

Actul normativ pentru aprobarea OUG nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, a fost adoptat iniţial de Parlament în 15 decembrie 2021, iar şeful statului a solicitat reexaminarea lui.

Preşedintele a cerut rediscutarea prevederilor privind starea de necesitate în care se va interveni asupra exemplarelor de urs, precum şi pentru regândirea extinderii în extravilan a acţiunii imediate.

Deputaţii au păstrat intervenţia asupra urşilor în extravilanul localităţilor. În schimb, faţă de forma adoptată iniţial de Parlament, parlamentarii au eliminat prevederea potrivit căreia „prin excepţie, se regăseşte în situaţia stării de necesitate persoana care, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în timpul unei acţiuni legale de vânătoare, recoltează prin împuşcare ori îndepărtează prin alte mijloace un exemplar de urs brun care pune în pericol viaţa, integritatea sau bunurile sale ori ale unei alte persoane”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Fiecare animal sălbatic are nevoie de un areal bine determinat necesar supraviețuirii. Pentru a evita suprapunerea arealelor necesare animalelor sălbatice cu cele ale oamenilor trebuie ca, fie numărul animalelor sălbatice să fie adaptat la arealul disponibil, fie să se mărească arealul la numărul existent de animale sălbatice. Acestea sunt legi care nu pot fi eludate fără consecințe.

    • Cu mentiunea ca ursul vrea sa traiasca, iar omul sa se distreze in arealele ursilor. Desigur, distractia omului e mai importanta.

  2. oblomovism zoo.logic : vine mai caută urşi, pe corso-i găseşte.
    cantafabule moderne.