G4Media.ro

Internațional galez de 24 de ani, diagnosticat cu cancer / David Brooks:…

Sursa foto: Facebook / International Champions Cup

Internațional galez de 24 de ani, diagnosticat cu cancer / David Brooks: ”Sunt încrezător că voi reveni să joc cât mai curând posibil”

David Brooks, internațional din Țara Galilor, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin în etapa a doua, anunță CNN.

Tânărul de 24 de ani, care în prezent joacă pentru Bournemouth în a doua ligă de fotbal din Anglia, a postat miercuri un mesaj pe Twitter, spunând că va începe tratamentul săptămâna viitoare.

„Am fost diagnosticat cu limfom Hodgkin în stadiul II și voi începe un curs de tratament săptămâna viitoare”, a scris el.

Limfomul este o formă de cancer care afectează sistemul limfatic sau „țesuturile și organele care produc, depozitează și transportă celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor”, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Cele două tipuri principale de limfom sunt Hodgkin, care se răspândește în mod ordonat prin ganglionii limfatici, și Non-Hodgkin, care se răspândește în mod haotic, potrivit CDC.

„Deși acest lucru a venit ca un șoc pentru mine și familia mea, prognosticul este unul pozitiv și sunt încrezător că voi reveni complet și voi reveni la joc cât mai curând posibil”, a adăugat Brooks.

Brooks, care a jucat în Premier League, înainte de retrogradarea lui Bournemouth în 2020 și care este considerat unul dintre cele mai promițătoare talente ale țării sale, s-a retras săptămâna trecută de la echipa din Țara Galilor.

El a mulțumit personalului medical pentru depistarea potențialelor simptome și pentru medicii care l-au diagnosticat.

„Aș dori să-mi arăt aprecierea față de medicii, asistenții medicali, consultanții și personalul care m-au tratat pentru profesionalism, căldură și înțelegere în această perioadă”, a adăugat el.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor de la Asociația de Fotbal din Țara Galilor, deoarece fără atenția rapidă a echipei lor medicale este posibil să nu fi detectat boala.

„Aș dori, de asemenea, să mulțumesc AFC Bournemouth pentru tot sprijinul și asistența acordată săptămâna trecută.”

Echipa a spus că va sta alături de jucătorul său și va oferi tot sprijinul de care are nevoie.

„Nu îi punem niciun interval de timp la întoarcere, îi vom acorda lui David tot timpul de care are nevoie pentru a se face bine și vom face tot ce putem pentru a ajuta la asta”, a declarat Neill Blake, director executiv al Bournemouth.

Brooks a jucat de nouă ori pentru Bournemouth în acest sezon.

Jucătorul a dat două goluri pentru naționala Țării Galilor în cele 21 de partide în care a jucat până acum.

Sursa foto: Facebook / International Champions Cup

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...