G4Media.ro

Intermediarul de fapte bune. Părintele Bogdan Teleanu de la biserica Sfântul Pantelimon…

Intermediarul de fapte bune. Părintele Bogdan Teleanu de la biserica Sfântul Pantelimon are în grijă 30 de bătrâni dintr-un bloc de garsoniere de lângă Obor

A fost bucurie mare printre bătrânii unui bloc de garsoniere de lângă Obor. De această dată, părintele Bogdan Teleanu de la biserica Sfântul Pantelimon, însoțit de voluntari echipați în combinezoane, a venit cu ramuri de salcie.

În bloc sunt 30 de bătrâni care nu se pot deplasa și sunt ajutați săptămânal cu pachete de alimente și produse de igienă.

”V-am adus salcie!”, i-a spus preotul unei bătrânici, care cu greu s-a deplasat până la ușa garsonierei să o deschidă.

”Mulțumesc, părinte, îmi sunteți foarte drag!”, i-a răspuns femeia preotului.

”E mai greu pentru noi în perioada asta, dar trebuie să respectăm regulile”, a spus o altă femeie din bloc. ”Izolarea e foarte dureroasă că nu te mai poți vedea cu cei dragi”, a spus o altă doamnă în baston.

”Frumusețea acestui bloc e că oamenii se ajută între ei. Eu vin aici de 12 ani, când doamna Daniela Popescu – nu mai e acum – a făcut o listă cu 30 de persoane peste 65 de ani, care doreau să se împărtășească, dar nu se puteau deplasa la biserică și nu aveau aparținători. Treptat, lista cu persoane pentru împărtășit s-a transformat în lista pentru ajutor cărora le dăm o pâine care prisosește la biserică. Am făcut și un grup de WhatsApp al parohiei, unde oamenii spun ce au nevoie, iar alții îi ajută. Eu mă implic doar în mijlocirea actelor de caritate”, a declarat părintele Bogdan Teleanu pentru G4media.ro.

Și bolanvii de cancer în fază terminală de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din curtea bisercii Sfântul Pantelimon au primit azi ramuri de salcie, simbol al iertării și renașterii.

Cei care vor să facă donații pentru centru o pot face în contul de mai jos.

Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie, strada General Dimitrie Salmen, nr. 14, sectorul 2, București,

BCR Liberății

RO18RNCB0069121154240001

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu înțeleg de ce fundația neomarxista Konrad Adenauer publica articole despre preoți,despre întrajutorare sau despre sărbătorile creștine?Să integ că între Marx,Lenin și Hristos exista cale de dialog? Fundația ar trebui să promoveze stârpirea credinței și nu promovarea acesteia. Sau poate neomarxistii au învățat lecția sovieticilor,nu vor lupta pe fata cu credință ci o vor sabota din interior.

  2. Sărutul printre grilaj

  3. Repect, mai sunt și preoți cu har!. Danny Mercedes alias Patriarhul Exit Poll ce face?