G4Media.ro

Întâlnire la Berlin pentru reconstrucția Ucrainei: Discuții despre un nou „Plan Marshall”…

Sursa foto: Genya SAVILOV / AFP

Întâlnire la Berlin pentru reconstrucția Ucrainei: Discuții despre un nou „Plan Marshall” estimat la 750 de miliarde de dolari, la întâlnirea găzduită de cancelarul Olaf Scholz și Comisia Europeană

Lideri naţionali, experţi în dezvoltare şi directori executivi se reunesc marţi la Berlin pentru o conferinţă despre ceea ce gazdele spun că trebuie să fie un „Plan Marshall” pentru a reconstrui Ucraina după invazia Rusiei, care a intrat acum în a noua lună de război, transmite Reuters, citată de News.ro.

Conferinţa, găzduită de cancelarul german Olaf Scholz şi de Comisia Europeană, nu va implica promisiuni concrete de donaţii în numerar pentru costul de reconstrucţie estimat la 750 de miliarde de dolari, o sarcină pe care gazdele au comparat-o, ca amploare, cu programul Marshall Aid al Statelor Unite pentru reconstrucţia Europei după cel de-al Doilea Război Mondial.

Mii de oameni au fost ucişi, iar casele şi fabricile au fost distruse de când preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în februarie, un act pe care ţările occidentale l-au condamnat ca fiind o acaparare imperialistă a teritoriului, dar pe care Moscova îl prezintă ca pe o operaţiune militară specială pentru a-şi scăpa vecinul de extremişti.

„Forma reconstrucţiei va modela tipul de ţară care va fi Ucraina în viitor”, au scris cele două gazde în ziarul Frankfurter Allgemeine.

„Războiul lui Putin a sudat ţările noastre”, a declarat el la forum.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Reconstrucția Ucrainei ar trebui să fie finanțată de Rusia, fiindcă Rusia se face vinovată de acest război fără sens.

  2. Atunci când Ucraina va începe reconstrucția, Olaf și Ursula vor fi demult țărână și nimeni nu-si va mai aduce aminte de ei. Pentru un politruc asta este cel mai dureros lucru.

    • Asta e parerea ta de postac anonim, lingi icoane si traiesti vesnic, dupa ce crapi o sa simti durerea ca nu mai stie nimeni de tine! 🤣🤣🤣🤣

    • Cineva să-mi traduca ce aberează acest postac rus.

  3. dar de pace vorbim dupa reconstructie, asa i?