G4Media.ro

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil…

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19, dar pentru confirmarea rezultatelor sunt necesare cercetări suplimentare, potrivit portalului belgian RTBF, preluat de News.ro.

Laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-Ugent, a anunţat descoperirea unui anticorp unic, capabil să neutralizeze virusul care provoacă Covid-19.

VIB a anunţat luni, într-un comunicat, că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o versiune de laborator a virusului, ”ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus.”.

Potrivit laboratorului, ”noile rezultate indică faptul că anticorpul poate împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”.

În plus, anticorpul poate ”să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică”.

”Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi… Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, potrivit comunicatului.

În prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogenă a virusului, iar cercetătorii VIB pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva coronaviruslui.

Echipa de cercetători condusă de Xavier Saelens lucrează la un posibil tratament împotriva infecţiei virale de la debutul epidemiei de coronavirus.

”Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite”, a precizat VIB-UGent.

Sursa foto: OMS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Mda, desigur, lucreaza in colaborare cu un institut din SUA condus de Bill Gates.

    • Corect! Ma simt asa sigur cand stiu ca bil si hilery vegheaza asupra noastra! Si guvernul cinez!

    • Ce sa-i faci,putin al vostru lucreaza la arme de extinctie in masa,in frunte cu chinezul xin xiao ping iar americanii si europenii trebuie sa ne protejeze de nebuni ca ei ,de la lenin,stalin si hitler incoace,pana la teroristi,putinistii dracului,ciumatilor!

    • Corrie, exact!

  2. Foarte bine, acest studiu pare a fi cel mai aproape de finalizare, chiar si o protectie medicala temporara e mult mai buna decat niciuna.

  3. Convid-19 este virusul care cauzeaza pandemia. Acest virus a sarit de la o specie la alta si este foarte violent deoarece nu este adaptat la parazitarea speciei umane. O alte serie de virusi corona paraziteaza traditional specia umana, ei cauzeaza undeva la 20% din cazurile de raceala.