G4Media.ro

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta rămâne fără 140 de paturi pentru că…

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta rămâne fără 140 de paturi pentru că închide o secție care funcționa într-o clădire veche de peste 100 de ani

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta anunță, într-un comunicat de presă, că închide începând de astăzi secţia exterioară Zerlendi, care funcționa într-o clădire veche de peste o sută de ani și astfel va rămâne fără 140 de paturi destinate pacienților cu afecţiuni pneumologice şi celor cu tuberculoză.

Clădirea din Calea Șerban Vodă, cunoscută drept „Zerlendi”, este încadrată în clasa I de risc seismic.

„Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi având peste 100 de ani, situaţie pe care am semnalat-o în repetate rânduri. Renovarea sediul presupune lucrari de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovării. Demersurile pe care le-am iniţiat până în prezent au dus la aprobarea de către Ministerul Sănătăţii a construirii unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate”, precizează managerul institutului, dr. Beatrice Mahler.

Situaţia secţiei Zerlendi a fost intens mediatizată, este cunoscută de angajaţii şi pacienţii institutului.

„Aşa cum se ştie şi am precizat de mai multe ori, condiţiile de cazare oferite în secţia Zerlendi nu sunt proprii unui spital funcţional în anul 2020, aşa că împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică s-a decis că închiderea sediului Zerlendi este cea mai bună opţiune pentru protecţia pacienţilor şi a salariaţilor institutului”, subliniază dr. Beatrice Mahler.

Prin urmare, începând de astăzi, 1 iulie, 140 de paturi, jumătate destinate pacientului cu afecţiuni pneumologice şi jumătate pacientului cu tuberculoză, sunt cu activitate suspendată.

Managerul institutului precizează că se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secţiei Zerlendi să afecteze cât mai puţin tratamentul oferit pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care sunt diagnosticaţi, trataţi şi monitorizaţi în institut.

„Situaţia închiderii secţiei Zerlendi s-a discutat ieri cu dl ministru al Sănătăţii, dr. Nelu Tătaru care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii şi că problematica pacientului cu afecţiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerului Sănătaţii, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcţiei pulmonare, iar aceşti pacienţi vor avea nevoie de reevaluare pneumologică”, se mai arată în comunicat.

Anul trecut, un număr de 17 pacienţi cu multiple afecţiuni cronice şi spitalizări anterioare au fost infectaţi cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta, iar 13 au murit.

Sursa foto: Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Motivatia inchiderii acestei sectii e exclusiv imobiliara. Probabil ca acolo vor rasari niste zgarienori „langa parc” asa cum se construiesc acum in locul fostului spital de dermatologie.

  2. Si Covid-ul???In aceasta situatie va crește sau va scade numărul de bolnavi confirmați covid?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.