G4Media.ro

Instalaţii de transport pe cablu nefuncţionale, din cauza vântului puternic, în Braşov…

Foto: Gondola Sinaia

Instalaţii de transport pe cablu nefuncţionale, din cauza vântului puternic, în Braşov şi Prahova

Telecabinele şi telegondola din Poiana Braşov nu funcţionează, marţi, din cauza vântului puternic, autorităţile punând în funcţiune doar două teleschiuri care deservesc domeniul schiabil al staţiunii. La Sinaia, telegondolele sunt în revizie tehnică până la ora 12:00, relatează News.ro.

Telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagră, telescaunul Ruia şi telegondola din Poiana Braşov sunt oprite, marţi, din cauza vântului puternic.

Autorităţile care administrează domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov au anunţat că marţi sunt funcţionale doar teleschiurile Bradul şi Stadion.

Şi la Sinaia instalaţiile de transport pe cablu sunt oprite. În fiecare marţi, telegondolele nu funcţionează până la ora 12:00, fiind în revizie săptămânală. Reprezentanţi ai firmei care administrează domeniul schiabil au declarat pentru News.ro că şi după ora 12:00 telegondola care urcă de la Cota 14000 la Cota 2000 cel mai probabil nu va funcţiona, având în vedere că s-a anunţat vânt puternic, în zona montană. În ceea ce priveşte partea inferioară a domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, Pârtia Noua este practicabilă, dar se află în continuare în amenajare, iar telecabina care urcă din staţiune la Cota 1400 va fi pusă în funcţiune în funcţie de condiţiile meteo.

Luni, puţin după ora 10:00, telescaunul Soarelui şi gondola Carp au oprit funcţionarea cu public după evacuarea turiştilor aflaţi la cota 2000 în Bucegi, decizia fiind luată fin cauza vântului care a suflat cu viteză de peste 75 de kilometri pe oră.

Foto: Gondola Sinaia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...