G4Media.ro

Instagram a șters un fake-news distribuit de Madonna: Vedeta a promovat un…

Instagram a șters un fake-news distribuit de Madonna: Vedeta a promovat un video în care susținea că există un vaccin împotriva coronaviruslui, dar că este ținut la secret

Un mesaj publicat de Madonna pe Instagram a fost blocat de administratorii acestei reţele de socializare pe motiv că propagă informaţii false despre noul coronavirus, după ce vedeta pop a distribuit pe contul ei un fragment dintr-un videoclip care a fost promovat şi de preşedintele Donald Trump, informează AFP, preluată de Agerpres.

Într-un mesaj adresat celor peste 15 de milioane de admiratori (followers) ai ei de pe Instagram, Madonna afirma că un vaccin eficient este deja disponibil de mai multe luni, dar este păstrat în secret „pentru a le permite bogaţilor să devină şi mai bogaţi, iar săracilor şi bolnavilor să devină încă şi mai bolnavi”.

Artista a însoţit acel mesaj online cu un videoclip în care apare medicul american Stella Immanuel, care laudă hidroxiclorochina, pe care o consideră un medicament miracol împotriva noului coronavirus.

Fragmente din discursul medicului american de origine cameruneză au circulat intens pe internet în ultimele zile. Comunitatea ştiinţifică nu a dovedit însă că hidroxiclorochina, folosită împotriva malariei, ar fi eficientă şi împotriva COVID-19.

„Am retras acel videoclip pentru că făcea declaraţii înşelătoare despre tratamente şi metode de prevenţie împotriva COVID-19”, a precizat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Facebook, compania care deţine Instagram.

„Persoanele care au reacţionat în urma acelui videoclip, publicând comentarii sau redistribuindu-l, vor primi mesaje care îi vor direcţiona către informaţii fiabile despre acest virus”, a adăugat ea.

Mesajul Madonnei a fost şters, însă capturi de ecran arată că textul distribuit de artista pop a fost mai întâi blurat de Instagram şi flancat de menţiunea „Fake-news”, alături de un link spre o pagină online de fact-checking unde sunt infirmate şi dezminţite afirmaţiile făcute în acel clip video.

Preşedintele Donald Trump, care are peste 84 de milioane de admiratori pe Twitter, a distribuit la rândul său fragmente din acelaşi videoclip în această săptămână, înainte ca mesajele sale să fie şterse.

Unul dintre fiii lui, Donald Trump Jr., a fost blocat temporar să mai publice mesaje pe Twitter, marţi, după ce a distribuit şi el fragmente din acelaşi videoclip.

În videoclipul menţionat, Stella Immanuel critica de asemenea purtarea de măşti sanitare şi măsurile de izolare a populaţiei.

Madonna a anunţat în luna mai că s-a vindecat de COVID-19, maladia din cauza căreia a fost obligată să îşi anuleze concertele programate la Paris.

AFP şi alte companii media, precum Reuters şi Associated Press, participă la un program de verificare a ştirilor de către terţi, dezvoltat de Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nea dane, nu asta e lumea ta? Cu Metallica, care a contribuit la sporirea libertatii, cu Madonna care a dus libertatea dincolo de orice închipuire?cand un intelectual(îți mai aduci aminte de tiasmaneanu? Ce nazist?!!!! prin paginile g4 sau despre El, ca nu e momentul?, ) , acum, se expune, ori nu băgat în seama, ori e incorect politic și sa vezi ce ttrage!Sunteti niște educatori în ale nimicului!

  2. Surprinzator ca Madonna da din casa informatii de importanata deosebita. Or vrea la pensie sau cere marire de salar? Sper sa innnebuneasca cat mai curand. Mai tineti minte cand a promis una mica la toti care voteaza cu Hillary Clinton?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.