G4Media.ro

INSP: Până în 26 decembrie, în România au fost confirmate 25 de…

Sursa foto: Pixabay

INSP: Până în 26 decembrie, în România au fost confirmate 25 de cazuri de Omicron / 19 cazuri au avut istoric de călătorie în Africa de Sud, Nigeria, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Spania, Congo și Tanzania

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate în România 25 de cazuri COVID cu varianta Omicron.

Potrivit INSP, 76% (19 cazuri) au avut istoric de călătorie în: Africa de Sud (7), Nigeria (3), Marea Britanie (4), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), Spania (1), Tanzania (1). Două cazuri au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, din care unul confirmat cu varianta Omicron. De asemenea, două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar alte două cazuri nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.

Dintre cele 25 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 18 (72%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.

„Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Omicron nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 – 325 de zile, cu o medie de 205 zile şi o mediană de 206 zile”, precizează INSP.

Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Până la data de 26 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.891 de secvenţieri, din care 97 în săptămâna 20 – 26 decembrie.

Cele 97 de secvenţieri din ultima săptămână au fost raportate de Institutul ‘Cantacuzino’ (50) şi Institutul „Matei Balş” (47).

Au fost confirmate până în prezent 7.285 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.504 cazuri cu varianta Delta şi 25 cu Omicron.

Până la data de 26 decembrie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%.

Totodată, până la data de 26 decembrie, au fost confirmate 5.504 cazuri COVID cu varianta Delta, din care 87 în ultima săptămână.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. In ritmul de 100 de secvențieri pe săptămâna trece si valul 5…

 2. Toți ăștia sunt cu crotal. Toți au fost ,,protejați” și ,,imunizați” de doze.

  • Iar dezinformati, in articol scrie altceva. Asa fac anti vaccinistii, mereu contrazic realitatea ca sa se potriveasca la propaganda lor.

 3. Se pregateste terenul pentru certificatul nazist si pentru injectarea copiilor,stati sa vederi stiri panicarde din ianuarie,pe la jumatatea lui,asa! Ba,cine vrea sa se intepe,s-o faca,eu sunt imun la covid,dau in scris ca daca fac sa nu ma duca la spital si sa ma lase in pace,sa nu ziceti ca blochez patul la ati. Nu vreau sa ma intep fortat,n-am de ce,punct!

  • Dupa dvs dl. Calache, a mai fost pregatit terenul de mai multe ori, ati tot spus pana acum ca certificatul e olbigatoriu la locul de munca si nu e, si multe alte minciuni. Dvs propagandistii anti occidentali mascati sub forma anti vaccinare tot pregatiti terenul mereu, cu stiri alarmiste, informatii false si dezinformari. Nu pregateste nimeni nimic pentru copii, stati linistit, cum n-a pregatit nici pentru dvs, nu va forteaza nimeni cu nimic, nu va mai considerati asa important ca nu sunteti. N-aveti decat sa nu va vaccinati, e treaba dvs, dar lasati-i pe altii in pace sa faca ce vor, nu le mai impuiati capul cu tot felul de baliverne. Am vazut multi imuni ca dvs care au ajus la groapa de imuni ce erau asa ca lasati lumea in pace.

  • Dacă și numai dacă  „certificatul e (va fi) olbigatoriu la locul de munca”, dispari de pe aici? Și promiți că nu mai apari sub alte nickuri?

 4. Tanzania? Duamne ferește,nu poate fi adevărat, e plin de turiști români în Zanzibar.
  Unii sunt acum, tot turiști, prin Malawi, singurii turisti din Malawi la ora asta, acusica se întorc acasica unde nu-i mai testează nici dreak.

 5. Se pare ca se lipeste omicronul de vaxati ca musca de hândel 🤣🤣🤣

  • Lasa ca si de dvs se lipeste, n-aveti grija , mai abitir. Sau omicronul asta credeti ca ataca doar vaccinatii ca ati vorbit dvs cei de la propaganda cu el si i-ati spus sa caute numai dupa certificat. Nu vededeti ce penibili sunteti?

 6. Din disperarea cu care aberati pe toate posturile despre covid se pare ca sunteti pur si simplu kkat pe dumneavoastra de frica, domnule Draggy. Aveti doctor de familie? Va piate recomanda Xanax.

 7. Este posibil ca imunitatea mea naturala sa fie putin mai buna decat a dumneavoastra, domnule Draggy. Sunt unele guri rele, cu Premiul Nobel, care spun ca dozele repetate cu un vaccin imperfect v-ar cam face praf sistemul imunitar, devenind un magnet pentru covid.

  • Ce magnet….
   Pur și simplu le-a făcut praf sistemul imunitar natural și gata. Cel moștenit și cel dobândit, ambele.
   VOR PLÂNGE ÎN PUMNI ȘOBOLANII, PARDON, COBAII!