G4Media.ro

INS recomandă carantinarea Timișoarei. Incidența cazurilor de Covid a ajuns la 7,25…

INS recomandă carantinarea Timișoarei. Incidența cazurilor de Covid a ajuns la 7,25 la mia de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș anunță că din pricina creșterii numărului de cazuri de Covid-19, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a recomandat ca municipiul Timișoara și alte localități din județ să intre în carantină.

Prefectura Timiș a lansat un apel către populație prin intermediul rețelelor de socializare:

„Doar TU poți evita carantinarea Timișoarei!

Avertizăm populația că în urma evaluării analizelor de risc și având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină SARS-CoV-2 în acest moment Institutul de Sănătate Publică din România a recomandat autorităților județene să ia în calcul și măsura de carantinare a Municipiului Timișoara și a altor localități din județ.

Doar împreună, printr-un efort comun, putem evita luarea acestei decizii.

Cu toții am crezut că ce a fost mai greu a trecut!

Din păcate, la un an de la debutul pandemiei în România, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău!

Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces.

Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede.

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

„Te marchează atunci când ai avut o cunoștință tânără, care nu a avut comorbidităţi şi în trei zile a murit pentru că a făcut o formă fulminantă de boală şi nu ai avut ce să faci. Stai şi te gândeşti dacă ai făcut tot posibilul ca să salvezi acea viaţă. Sunt lucruri care nu au cum să nu te marcheze şi să nu te frământe, să nu stai să te gândeşti ce mai poţi face pentru aceşti pacienţi“ – Virgil Musta, șeful secţiei de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeş”

Ce poți face tu?

Măsura de carantinare a Municipiului Timișoara recomandată de Institutul de Sănătate Publică din România poate fi evitată doar printr-o strictă respectare a distanțării sociale și prin aplicarea tuturor normelor de igienă privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Efortul comun vizează de asemenea și localitățile periurbane din jurul Timișoarei.

Protejează-te pe tine și cei dragi purtând masca corect, păstrând o igienă permanentă a mâinilor și o distanță socială reală.

Nu ieși la întâlniri care nu sunt strict necesare și nu participa la petreceri, sunt interzise”, se precizează în comunicatul transmis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Sursa foto: Facebook/ Primăria Timișoara

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Seful CJ, Alin Nica, de la PNL i-a asigurat pe oameni ca nu se carantineaza judetul, ca sa nu se panicheze… Cand vor fi pline cimitirele si panica se va fi evaporand.

    Avem lideri ceva mai valorosi ca hartia igienica.

  2. ,,Din păcate, la un an de la debutul pandemiei în România, noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău!”” . Ce va demonstrează ma atât timp când habar nu aveti cât de dominata este variata aceasta.

  3. Soluția e să nu mai testeze aşa mult cum fac celelalte județe/oraşe. În câteva zile au rezolvat problema.

  4. Este și multă minciună, lumea sa săturat de atîtea carantinari ca americanii de Fauci,si timișorenii de Fritz.

  5. Pai daca sunt fraieri si educati banatenii astia, si daca mai ales, au si bani de testare… trag ponoasele. O mascarada care ne provoaca greata! Scarbe ordinare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.