G4Media.ro

Înotătorul David Popovici primește o bursă lunară de 1.500 de dolari de…

Foto: David Popovici - Facebook

Înotătorul David Popovici primește o bursă lunară de 1.500 de dolari de la Comitetului Internaţional Olimpic

Înotătorul David Popovici anunță că va primit o bursă de 1.500 de dolari lunar din partea Comitetului Internaţional Olimpic și spun că este o investiţie bună pentru că va ajunge să câştige cel puţin o medalie olimpică, transmite Agerpres.

„Sunt nişte bani investiţi cu cap. Ştiu că poate sună ironic, pentru că vor fi investiţi în mine şi în continuarea visului meu olimpic, însă eu şi antrenorul meu suntem destul de încrezători în ceea ce putem să realizăm şi ştim că este o investiţie făcută cu cap. De când eram mic m-am gândit la Jocurile Olimpice. Prima dată m-am gândit că vreau să ajung acolo, când am văzut că m-am apropiat de visul acesta al meu, mi-am pus şi o medalie în cap şi cumva adânc acolo ştiu că se va întâmpla. Asta cred, că vom ajunge acolo treptat. E un vis al meu să ajung campion olimpic, poate nu numai o dată, mai multe medalii olimpice la diferite discipline”, a spus Popovici la sediul COSR.

Sportivul, care a ocupat locul 4 la 200 m liber şi locul 7 la 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, afirmă că părinţii săi i-au fost întotdeauna aproape şi l-au susţinut din punct de vedere financiar.

„Eu nu am avut problema banilor încă de când am început sportul, pentru că părinţii mei au fost aproape întotdeauna în legătură cu susţinerea mea. Nu aş fi putut să ajung aici fără ei. Acum că am o susţinere în plus, o susţinere foarte importantă, o bază puternică, mă face să mă simt şi mai încrezător”, a mai spus Popovici.

Sportivii români David Popovici (înot), Vlad Dascălu (mountain bike) şi Cătălin Chirilă (canoe) au primit, joi, burse de solidaritate din partea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în valoare de 1.500 de dolari lunar prin intermediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Bursele de solidaritate se acordă lunar până în iulie 2024, iar în cadrul lor există capitole pentru care pot fi decontate cheltuielile de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris. (Foto: David Popovici – Facebook)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Felicitari sportivului dar mai ales parintilor!

    Cum adica bursa „de solidaritate”? Ce titlu e asta? Solidaritate in ce? Ce scop si responsabilitate comuna exista intre parti?!
    Ce le mai place cuvintele la toti … 🤦

    • Probabil ca aceste burse se acorda multor sportivi din toata lumea si din toate sporturile olimpice. Sunt sportivi care chiar merit un stimulent, iar CIO are resurse