G4Media.ro

“Îndrumarul” școlii online, pus de China la dispoziția experților din toată lumea.…

“Îndrumarul” școlii online, pus de China la dispoziția experților din toată lumea. Ce soluții spun chinezii că ar putea fi adaptate în alte țări

“Supermarketuri” de cursuri, lecții corectate pe chat, servicii extinse de cloud și implicarea masivă a operatorilor telecom fac parte dintre soluțiile prezentate într-un “Îndreptar” pentru învățământul flexibil, la distanță, pus de China la dispoziția UNESCO în contextul epidemiei de Covid-19. Documentul, transmis experților internaționali în educație săptămâna aceasta, prezintă pe larg, din perspectivă statală, experiența Republicii Populare în efortul său de a asigura continuitatea procesului educațional, în pofida epidemiei.

Documentul precizează că autoritățile chineze au acționat rapid deoarece aveau și experiența altor epidemii în care au fost închise multe școli, precum SARS sau H1N1.

Cum structurează chinezii informația și procedurile pentru buna organizare a învățământului la distanță:

– În primul rând, trebuie înțeles conceptul de învățare flexibilă și ce presupune aceasta, cum poate fi structurată

– În al doilea rând, centralizarea soluțiilor (aplicații, tehnologii etc) pentru învățarea online, flexibil, în funcție de necesități

– În al treilea rând, asigurarea infrastructurii tehnice

Citește articolul pe EduPedu.ro 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Visul Chinei: acela de a fi luat ca model de guvernare, comunizarea (mafiotizarea) lumii de catre Partidul Comunist Chinez. „Indrumarul”” …

  2. Atat de rau am ajuns, sa luam exemplu de la chinezi pentru metode aplicate in educatie.
    Nu este nimic special in procedurile lor, ei doar se concentreaza si investesc foarte mult in educatie pentru ca vor sa castige si sa-si mentina pozitia de lideri mondiali.
    Nu poti sa domini lumea daca nu ai o elita consistenta cu pregatire superioara, ei sunt constienti de asta, daca in prezent mai mult mimeaza pregatirea superioara cu niste falsi experti, in viitorul apropiat chiar vor detine o elita.
    Incercati sa extrapolati modelul la Romania sau alte tari. Nu se poate, pentru ca nimeni altcineva nu s-a angajat in cursa dominatiei mondiale.

  3. Dar de când a devenit EduPedu o sursă demnă de informare!? Știam doar că e portavocea Danielei Visoianu, fetița deșteaptă din educație, căsătorită cu cel mai cunoscut rezident DIE Corneliu Visoianu. Iar în privința Chinezilor:metodelor lor sunt asemănătoare cu ale unui alt expert, chipurile, în educație Marian Stas ce nu merită nici măcar a fi înjurat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.