G4Media.ro

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea 6,2 în provincia Papua / Nu au fost…

sura foto captura

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea 6,2 în provincia Papua / Nu au fost raportate deocamdată victime

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit sâmbătă dimineaţă provincia Papua din Indonezia, urmat de un alt cutremur cu magnitudinea 5,9 câteva minute mai târziu, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), citat de AFP.

Ambele cutremure au fost înregistrate la o adâncime de 19,1 kilometri, la aproximativ 272 de kilometri de oraşul Abepura, a precizat USGS.

Al treilea seism cu magnitudinea 6,2 a lovit în aceeaşi zonă la adâncimea de 18 kilometri.

Nu au fost raportate deocamdată victime sau pagube materiale de către autorităţi şi nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami.

Agenţia indoneziană de meteorologie şi geofizică (BKMG) a avertizat, totuşi, într-un tweet despre replici moderate şi daune limitate.

Coordonatorul acesteia a precizat că seismele au fost resimţite de locuitorii din Sarmi, care are 11.000 de locuitori, nu departe de epicentrul cutremurului, precum şi în oraşul Mamberamo, cu 36.000 de locuitori.

Indonezia se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, iar această poziţionare geografică o predispune la cutremure frecvente.

În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a lovit insula Sulawesi, făcând peste 100 de morţi şi mii de persoane fără adăpost, transformând clădirile într-o grămadă de metal deformat şi bucăţi de beton în oraşul de coastă Mamuju.

În 2018, un cutremur de 7,5 grade urmat de tsunami în Palu, pe insula Sulawesi, a ucis peste 2.200 de persoane. Alte o mie au fost date dispărute.

În decembrie 2004, un cutremur cu magnitudinea 9,1, urmat de un tsunami, a lovit provincia indoneziană Aceh, provocând moartea a peste 170.000 de persoane, reaminteşte AFP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...