G4Media.ro

Incitare la ură rasială, segregare, propagandă rusă: Activistul pan-african Kemi Seba a…

X, Kemi Seba

Incitare la ură rasială, segregare, propagandă rusă: Activistul pan-african Kemi Seba a rămas fără cetățenia franceză

Cunoscut pentru pozițiile sale virulente împotriva Franței, Occidentului și a evreilor, activistul pan-african Kemi Seba a fost decăzut din cetățenia franceză printr-un decret publicat marți, 9 iulie, în Monitorul Oficial din Franța, transmite boursorama.com.

Stellio Gilles Robert Capo Chichi – numele său real -, în vârstă de 42 de ani, „este declarat decăzut din cetățenia franceză”, se arată în decret, datat luni. În martie anul trecut, prefectura departamentului Essonne a încercat să interzică o conferință a acestui activist, care la acea vreme făcea deja obiectul unei proceduri de pierdere a cetățeniei, decizie suspendată de instanța administrativă.

În același timp, Kemi Seba a postat pe internet o înregistrare video în care ardea un document pe care îl numea pașaportul său francez.

Mai multe condamnări pentru incitare la ură rasială

Fostul lider al Tribu Ka, o mică grupare care s-a declarat antisemită și a susținut separarea negrilor de albi înainte de a fi desființată de guvernul francez în 2006, a fost condamnat de mai multe ori în Franța pentru incitare la ură rasială.

El conduce acum grupul Urgences panafricanistes și are o anumită aură pe rețelele sociale. În ultimii ani, Kemi Seba a organizat sau a participat la mai multe manifestații împotriva francului CFA în Africa, unde a fost în mod regulat arestat sau expulzat, în special din Coasta de Fildeș, Senegal și Guineea.

În Franța, el a fost acuzat anul trecut de deputatul Thomas Gassilloud, pe atunci președinte al Comisiei de apărare a Adunării Naționale, că este un „releu pentru propaganda rusă” și că servește „o putere străină care alimentează sentimentele anti-franceze”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dacă tot urăște Franța, să o urască din afara ei! 😏

  2. Poate intelege lumea ca cetatenii de culoare sunt cei mai rasisti (ca procent si ca intensitate/ violenta).

  3. Foarte bine. Urmatorii, ca sunt multi la rand…