G4Media.ro

Începe exportul de cereale din Ucraina: O primă navă ajunge la Ciornomorsk…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Începe exportul de cereale din Ucraina: O primă navă ajunge la Ciornomorsk / O altă navă, încărcată cu 6 mii de tone de ulei de floarea-soarelui pleacă duminică spre Italia

Pentru prima dată de la începutul invaziei rusești în Ucraina, o navă cargo a sosit în portul ucrainean Ciornomorsk pentru a încărca cereale pentru export. Acest lucru a fost anunțat de autoritățile ucrainene.

„Astăzi, pentru prima dată de la începutul invaziei rusești, nava Fulmar S, sub pavilion Barbados, a sosit în portul Chornomorsk pentru încărcare”, a scris pe Facebook ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

O altă navă, încărcată cu semințe de floarea-soarelui pleacă duminică din Ucraina, cu destinația Italia, informează Corriere della Sera.

Nava Mv Mustafa Necati părăsește duminică Ucraina cu o încărcătură de 6 mii de tone de semințe de floarea-soarelui cu destinația Italia. Acest lucru a fost anunțat de delegația ONU la Centrul de coordonare de la Istanbul privind coridoarele de export din Ucraina prin coridoarele sigure din Marea Neagră.

Pe lângă nava cu destinația Italia, la Monopoli, centrul din Istanbul a autorizat plecarea altor trei nave din porturile Odessa și Chornomorsk. Este vorba despre Mv Glory, cu destinația Istanbul cu 66 de mii de tone de grâu, Mv Star Helena, cu destinația Nantong/Machong în China cu 45 de mii de tone de făină, și Mv Riva Wind, cu destinația Iskenderun în Turcia cu 44 de mii de tone de grâu.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ce mai face Rusia, dacă nu mai poate folosi arma foametei?

  2. Ulei de fl.soarelui?Poate da un telefon și DAEA, înainte să ne spună că la toamna vom da cinci lei in plus pe litru.