G4Media.ro

Începe Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, cu proba la Limbă…

Începe Evaluarea Națională de la clasa a VI-a, cu proba la Limbă şi comunicare. Testarea verifică nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie

Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a au început astăzi, 12 mai, cu proba scrisă la Limbă și comunicare. Testarea de 60 de minute are rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie. Evaluarea Națională de la clasa a VI-a se susține după ce anul trecut a fost pentru prima dată anulată, din cauza crizei pandemice.

Fiecare județ organizează Evaluarea Națională de la finalul clasei a VI-a la ora pe care a stabilit-o comisia județeană de desfășurare a evaluării, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din preuniversitar, Sorin Ion, care a precizat că în niciun an testările din cadrul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a nu au fost organizate la aceeași oră în toată țara.

Inspectoratul Școlar București a anunțat că, în Capitală, “probele de examen încep la ora 11:00 și au durata de 60 de minute. Elevii vor scrie cu pix sau stilou de culoare albastră”.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

 

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Evaluarea elevilor fara scoala. Sarmanii copii.

  2. total de neinteles aceasta cheltuiala si pierdere de timp cu aceste teste. pana la reforma programei nu ai ce sa mai testezi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.