G4Media.ro

Incendiul de la Iulius Mall din Cluj ar fi fost provocat /…

Photo 14157083 © Olga Miltsova | Dreamstime.com

Incendiul de la Iulius Mall din Cluj ar fi fost provocat / Trei tineri sunt suspectaţi că ar fi aruncat ”un obiect pirotehnic de mici dimensiuni”

Incendiul de la Iulius Mall din Cluj-Napoca ar fi fost provocat, fiind suspectaţi trei tineri, anunţă, duminică, IPJ Cluj. Anchetatorii au precizat că suspecţii ar fi aruncat ”un obiect pirotehnic de mici dimensiuni”, informează News.ro.

”La data de 9 decembrie a.c., în jurul orei 18.50, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la depozitul unui supermarket, din cadrul unui centru comercial situat în Cluj-Napoca, ar fi izbucnit un incendiu. La faţa locului, pompierii din cadrul ISU Cluj au intervenit pentru lichidarea incendiului, stabilind, din primele verificări, că acesta ar fi fost provocat”, a transmis, duminică, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au demarat de îndată cercetări.

”Probatoriul administrat până în acest moment, a condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat de un grup de 3 tineri, care ar fi aruncat un obiect pirotehnic de mici dimensiuni în zona depozitului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de distrugere, fiind efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor bănuite şi tragerea la răspundere a acestora”, a mai transmis sursa citată.

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în curtea interioară a Iulius Mall, clienţii fiind evacuaţi.

Activitatea centrului comercial a fost reliată duminică.

Comunicatul centrului comercial:

„În seara zilei de sâmbătă, 9 decembrie 2023, un incendiu a izbucnit la depozitul de marfă al hipermarketului, situat în exterior, în partea din spate a centrului comercial, inaccesibilă publicului larg.
Echipajele de pompieri au intervenit prompt la faţa locului pentru izolarea incendiului şi lichidarea acestuia. Nicio persoană nu a fost rănită, iar activitatea mall-ului, pe parcursul incidentului, s-a desfăşurat normal, hipermarketul fiind evacuat.
Implementăm măsurile recomandate de autorităţile abilitate, urmând ca duminică dimineaţă activitatea mall-ului să se reia conform programului obişnuit cu clienţii.
Urmează ca autorităţile competente să stabilească circumstanţele şi cauzele exacte ale incendiului.
Iulius Mall Cluj este dotat cu echipamente moderne din punct de vedere al securităţii la incendiu, atât în ceea ce priveşte detecţia, semnalizarea şi alarmarea, cât şi în ceea ce priveşte instalaţiile de stingere a incendiilor. Iulius Mall dispune de: rezerve de apă, reţea de hidranţi exteriori, staţii de pompe, instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de stingere tip sprinkler şi tip drencer, instalaţii de desfumare, stingătoare de diferite tipuri, precum şi celelalte instalaţii şi mijloace specifice.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...