G4Media.ro

Incendiu de vegetație uscată în Tulcea, izbucnit de la exercițiile din Poligonul…

Sursa foto: ISU Delta

Incendiu de vegetație uscată în Tulcea, izbucnit de la exercițiile din Poligonul Babadag / UPDATE 400 de hectare, afectate

UPDATE Ora 17.36: Aproximativ 150 hectare de vegetație uscată din zona poligonului Babadag și aproximativ 250 hectare de izlaz comunal din Jurilovca, au fost afectate până acum de incendiu, anunță ISU.

Cel puțin 8 porci și 10 oi au decedat. Pompierii încă nu au intrat în toată ferma care a luat foc.

UPDATE Ora 17.30: Ministerul Apărării Naționale a anunțat că incendiul de vegetație care a cuprins 50 de hectare de teren a izbucnit de la exercițiile de trageri cu tunul efectuate de militarii francezi în Poligonul Babadag.

Comunicatul MApN:

Vineri, 22 iulie, în jurul orei 13.00, în poligonul Babadag, în urma activităților executate de partenerul francez – trageri cu tunul de calibru 105 mm de pe transportoarele blindate din dotare, a izbucnit un incendiu de vegetație.

Din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins dincolo de sanţul care delimitează poligonul pe latura de sud-est, înspre localitățile Sălcioara și Enisala.

Incendiul a afectat și o stână aflată la aproximativ 200 m SE de poligon.

Forțele și mijloacele de intervenție ale MApN, împreună cu forțele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea intervin la acest moment, pentru stingerea incendiului care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 ha.

Nu au fost înregistrate victime umane.

După lichidarea incendiului, reprezentanții Poligonului Babadag și ai partenerului francez vor evalua pagubele produse la stâna afectată, urmând să fie stabilită valoarea despăgubirilor și modul de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare.

Știrea inițială: Un incendiu de vegetație uscată s-a întins, vineri, pe circa 50 de hectare din județul Tulcea, în zona localităților Sălcioara, Enisala și Poligonul Babadag, potrivit ISU

„La momentul ajungerii în zonă a echipajelor de pompieri, o fermă era cuprinsă de flăcări în proporție de 80% și până în acest moment au ars aproximativ 50 ha de vegetație uscată. Misiunea este în dinamică”, a transmis ISU Tulcea.

Primarul din Jurilovca, Eugen Ion, a scris pe Facebook că au fost afectate 800 de hectare.

La fața locului au fost direcționate trei autospeciale de stingere, una din cadrul Stației de Pompieri Babadag și două autospeciale din cadrul Detașamentului Tulcea din care una de capacitate mare. În sprijin intervine SVSU Jurilovca cu două autocisterne și două tractoare și SVSU Sarichioi cu o autospecială de stingere.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter