G4Media.ro

Incendiu cu degajări mari de fum la o groapă de gunoi de…

sursa foto ISU Dâmbovița

Incendiu cu degajări mari de fum la o groapă de gunoi de lângă Ploiești/ A fost transmis mesaj RO-Alert, populația îndemnată să nu iasă din case și să păstreze ușile și ferestrele închise

Update Ora 14.00: Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Prahova raportează că, în urma incendiului puternic izbucnit la groapa de gunoi de la Boldeşti Scăeni, s-au înregistrat „valori semnificative” pentru substanţe precum monoxid de carbon şi pulberi în suspensie – PM 10, cele mai afectate fiind e localităţile Blejoi, Cocoşeşti, Păuleştii Noi, dar şi zonele de nord şi vest ale municipiului Ploieşti, relatează News.ro.

Pentru indicatorul pulberi în suspensie – PM10 valoarea maximă a fost înregistrată joi dimineaţă, la staţia de monitorizare a calităţii aerului de pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploieşti, care a arătat valoarea de 289.20 µg/m³. Conform legii, valoarea limită zilnică pentru acest indicator trebuie să fie de 50 µg/m³ pentru a se considera că sănătatea umană este protejată.

În acest context, APM Prahova informează că „rezultatele pentru ziua de 02.11.2023 vor fi comunicate in data de 03.11.2023 pentru a putea fi evaluate în raport cu valorile limită prevăzute de legislaţia în vigoare”.

În urma incendiului, Poliţia Prahova a anunţat că se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect, urmând ca poliţiştii să stabilească dacă sunt întrunite elementele constitutive ale acesteia şi să formuleze propuneri legale către Parchet.

Știrea inițială: Populaţia din Ploieşti este sfătuită, joi dimineaţă, să rămână în case şi să păstreze ferestrele şi uşile închise, mesajul RO-ALERT fiind trimis de către autorităţi în condiţiile în care un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a izbucnit la groapa de gunoi aflată la câţiva kilometri de municipiu, în oraşul Boldeşti Scăieni. În urma incendiului deosebit de puternic Garda de Mediu Prahova anunţă că a deschis un control la societatea care administrează rampa, transmite News.ro.

În mesajul RO-ALERT primit joi dimineaţă, cu puţin înainte de ora 9:00, locuitorii din Ploieşti sunt sfătuiţi să nu iasă din case şi să păstreze uşile şi ferestrele închise, fiind anunţaţi că la rampa de gunoi de la Boldeşti Scăieni are loc un incendiu cu degajări intense de fum.

Incendiul a fost anunţat în timpul nopţii de miercuri spre joi, în jurul orei 1:40, conform reprezentanţilor Gărzii de Mediu Prahova. Comisarii de mediu anunţă că au deschis o investigaţie.

„Din primele informaţii de la faţa locului, incendiul s-a produs în zona perimetrală de depozitare curentă, pe o suprafaţă extinsă, cu flacără deschisă şi degajare masivă de fum caracteristic. Incendiul nu este lichidat, arde cu flacără deschisă, în continuare se intervine pentru lichidarea incendiului cu aproximativ 5 autospeciale de intervenţie aparţinând ISU Vălenii de Munte, Mizil, Ploieşti. Garda de mediu Prahova a solicitat prezenţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova pentru monitorizarea calităţii aerului în zonă prin efectuarea analizelor de aer cu laboratorul mobil din dotare, pentru indicatorii specifici. Comisarii de mediu Prahova au deschis un control la societatea în cauză în vederea stabilirii condiţiilor încălcării legislaţiei de mediu”, anunţă Garda de Mediu Prahova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...