G4Media.ro

Incendii pe zeci de hectare în județul Vaslui / A ars vegetație…

Sursa: ISU

Incendii pe zeci de hectare în județul Vaslui / A ars vegetație uscată, dar și o pădure tânără

Zeci de hectare de vegetaţie uscată şi pădure au ars, în noapte de joi spre vineri, în trei localităţi din comuna Bogdăniţa, informează Agerpres, care citează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Bârlad au intervenit cu cinci autospeciale şi echipaje specializate pentru limitarea şi lichidarea incendiilor, cauzate de focuri aprinse în vederea igienizărilor de primăvară şi scăpate ulterior de sub control.

„Iniţial, pompierii au fost solicitaţi să intervină în satul Cârţibaşi, acolo unde au lucrat pentru stingerea unui focar care a distrus peste trei hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş. La doar câteva minute distanţă, pompierii bârlădeni au fost solicitaţi să intervină în localitatea Schitu, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată observat foarte târziu. Iniţial, focul cuprinsese o suprafaţă de aproximativ un hectar de vegetaţie uscată, dar nu a fost observat la timp şi după înteţirea vântului, pe o fâşie de câţiva metri lăţime, incendiul s-a propagat spre pădurea tânără care străjuia localitatea. Terenul foarte accidentat şi vântul puternic au făcut extrem de dificilă intervenţia pompierilor militari şi a celor de la SVSU Bogdăniţa, a localnicilor şi a reprezentanţilor ocolului silvic. După aproximativ şapte ore de muncă asiduă, au fost lichidate şi ultimele focare. Au ars aproximativ 20 hectare pădure tânără de salcâm şi stejar, fiind salvate alte peste 100 hectare de pădure în parcelele limitrofe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Cel de-al treilea incendiu, produs în localitatea Coroieşti, s-a manifestat violent pe o suprafaţă de aproximativ 75 hectare vegetaţie uscată şi mărăciniş, existând pericolul de propagare la trei locuinţe aflate în apropierea focarului. Prioritatea pompierilor a fost salvarea celor trei locuinţe aflate în pericol. După aproximativ patru ore, incendiul a fost lichidat, cele trei locuinţe şi anexele acestora fiind salvate.

De la începutul acestui an, pompierii vasluieni s-au confruntat cu un număr crescut de incendii de vegetaţie, numărul acestor situaţii de urgenţă fiind aproape dublu faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

Sursa: ISU Botoșani

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Lasati asta, e irelevant. Vedeti ca Naomi Osaka plange (din nou) la Indian Wells.

  2. Incandieri de miristi cu pagube si morti… vinovati arestati nemeca… trai neneaca in romanika…

  3. Meșteru’ Manole trăiește și lucrează!

  4. Va zic exact unde, in com Lip jud Vs. sat Corbu…. f rau