G4Media.ro

Încă un congres al socialiștilor europeni de la care liderii PSD lipsesc.…

Încă un congres al socialiștilor europeni de la care liderii PSD lipsesc. Absența, nefirească mai ales că România deține președinția UE și vine campania pentru europarlamentare – Adevărul

Nici unul dintre liderii PSD nu figurează pe lista congresului socialiștilor europeni care se va desfășura în perioada 22-23 februarie la Madrid, iar absența partidului aflat la guvernare la București este cu atât mai nefirească cu cât România deține președinția Uniunii Europene, scrie jurnalistul Cristian Unteanu în ziarul Adevărul. Potrivit site-ului PES, la congresul de la Madrid socialiștii europeni ar urma să-și lanseze programul electoral în campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai.
Redăm mai jos un fragment relevant din Adevărul
 • ”Din nou, PSD nu există pe listă, ceea ce este dramatic şi pune o problemă politică la nivelul identităţii sale actuale în familia socialistă europeană, dar semnifică şi faptul că cineva (foarte mulţi, după cum au auzit) s-au săturat de scandalurile neîntrerupte generate de socialiştii români, atât în forul partidului european, cât şi, iar asta o ştiţi foarte bine, în grupul socialist din Parlamentul European. Iar rezultatul este acesta: liderul PSD, domnul Liviu Dragnea nu este nominalizat ca invitat şi vorbitor. Desconsiderare care nu este deloc numai protocolară, ci este un semnal politic deoarece ofensa este extinsă şi asupra doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, Prim Ministru al unui guvern socialist aflat la putere în coaliţia de stânga ce conduce România. Pentru ca situaţia să devină şi mai jenantă şi complicată, lipsa de pe listă a celor doi înseamnă nu numai ignorarea lor ca personaje politice cu relevanţă europeană (n-ar fi prima dată, dimpotrivă, a devenit mai nou o tradiţie în comportamentul socialiştilor europeni), se adaugă o dimensiune nouă: faptul că pe lista socialiştilor europeni nu există niciun nume românesc este absolut anormal deoarece, într-o logică administrativă minimală, ar fi trebuit să fie măcar, formal, marcată prezenţa României care deţine preşedenţia rotativă a Consiliului UE exact în perioada alegerilor europene. Faptul că nu aşa se petrec lucrurile arată că problema este mai serioasă şi ameninţă să devină structurală.” (Citește integral în Adevărul)

G4Media.ro a dezvăluit că liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă au lipsit de la congresul socialiștilor europeni care s-a desfășurat la începutul lunii decembrie  la Lisabona, partidul fiind reprezentat de Rovana Plumb, președinta organizației de femei, și de câțiva parlamentari și europarlamentari.

La Congresul de la Lisabona, Partidul Socialiştilor Europeni (PES) l-a desemnat pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, un scrutin ce se anunţă delicat pentru social-democraţi, aflaţi în pierdere de viteză în faţa conservatorilor şi a mişcărilor populiste.

Olandezul Frans Timmermans, care a criticat guvernul Dăncilă și PSD pentru derapajele de la statul de drept, a rămas la începutul lunii noiembrie singurul candidat al Partidului Socialist European, după ce slovacul Maroš Šefčovič s-a retras din cursă.

PSD nu l-a susținut pe Timmermans în cursa pentru candidatură. G4Media.ro a dezvăluit că Liviu Dragnea a trimis la Bruxelles o scrisoare de susținere pentru Maroš Šefčovič, fără să anunțe și fără să se consulte cu partidul.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Daca era congresul hotilor ar fi participat si PSD. Cu „stinga” nu are nici-o legatura PSD.

  • Evident! Se si arata respectul PSD fata de UE. Pro-europeni la tembelizor, dar comunisti tradatori in realitate. Nu le mai este rusine sa arate asta.

 2. Neinvitarea la congresul socialistilor europeni e normala si logica. Intreb mai est PSD partid socialist sau social democrat ? Evident NU !

  • E partid comunist.

  • E un grup infracțional organizat, nicidecum un partid.

  • Pezdeului, nu-i nici partid comunist, nici gasca, nici gio, e o molima ! E ciuma roșie care are în jur de 100 000 000 de victime, trebuie eradicata.

 3. Hahahh ..hai ca încet , încet nu vor mai face parte din marea familie socialista , si -au dat seama europenii , ca așa zisul socialism de pe la noi , e aproape comunism curat !!

 4. Mie nu mi se pare nimic nefiresc aici! Liderii PSD din Romania nu au dat raspunsurile cerute de Frans Timmermans si atunci nu au intrare la forurile europene, e simplu. Liderii PSD sunt tari in dinti doar in tara.

 5. asta nu mai e p$d, e un prm vopsit putin cu portocaliu :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.