G4Media.ro

Încă o înfrângere pentru Gabriela Firea în instanță: Tribunalul Bucureşti a decis…

Încă o înfrângere pentru Gabriela Firea în instanță: Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea hotărârii privind desfiinţarea administraţiilor din subordinea Primăriei Generale

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, anunţă că Tribunalul Bucureşti a decis vineri suspendarea executării Hotărârii de Consiliu General al Capitalei prin care urmau să fie desfiinţate ALPAB, Administraţia Străzilor, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar, transmite Agerpres.

„Încă o decizie a instanţei confirmă amatorismul deciziilor luate de Gabriela Firea. Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Este vorba despre hotărârea prin care urmau să fie desfiinţate mai multe administraţii din Capitală: ALPAB, Administraţia Străzilor, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar. Am spus încă din acea şedinţă faptul că astfel de decizii luate pe genunchi, în loc să rezolve problemele, vor provoca şi mai multe încurcături. Din păcate, am avut dreptate. Gabriela Firea s-a aventurat încă o dată într-un experiment administrativ sortit eşecului”, a scris consilierul municipal USR, într-o postare pe facebook.

Ea a adăugat că după această decizie a Tribunalului Bucureşti, „se impune” discutarea şi susţinerea proiectului USR Bucureşti privind dizolvarea şi lichidarea companiilor municipale.

„Cred că Primarul Capitalei trebuie să-şi asume răspunderea politică pentru toată această cascadă de încurcături pe care le-a provocat din aroganţă şi din încăpăţânare. Gabriela Firea trebuie să accepte că nu se pricepe la administraţie şi că orice zi pe care o petrece în fruntea Primăriei este un risc pentru bucureşteni. Mai ales după această decizie a Tribunalului Bucureşti, se impune discutarea şi susţinerea proiectului USR Bucureşti privind dizolvarea şi lichidarea companiilor municipale. În acel proiect este un punct care prevede şi reînfiinţarea acestor administraţii pe care Gabriela Firea le-a vrut desfiinţate. Ele trebuie reformate, trebuie curăţate de incompetenţă şi clientelă politică şi trebuie puse să livreze servicii publice de calitate”, a conchis liderul USR Bucureşti.

Conform deciziei Tribunalului Bucureşti, postată pe http://portal.just.ro, se dispune suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, până la pronunţarea instanţei de fond. În cadrul procesului, Consiliul General al Municipiului Bucureşti are calitatea de pârât, iar Vesta Investment SRL pe cea de reclamant.

„Soluţia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active şi excepţia lipsei de interes a reclamantei în formularea cererii, ca neîntemeiate. Admite cererea. Dispune suspendarea executării Hotărârii nr. 721/18.10.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 3.020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat redus şi taxă judiciară de timbru. Cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti”, prevede decizia.

Pe 18 octombrie, Consiliul General al Capitalei a aprobat un proiect conform căruia Administraţia Străzilor, ALPAB, Administraţia Cimitirelor şi Administraţia Fondului Imobiliar urmează să fie desfiinţate în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Curtea de Apel București a decis luna trecută anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale înființate de Primăria generală a Capitalei. Soluția este definitivă și vine la capătul unui proces inițiat de USR București în anul 2017. Cele 22 de companii au peste 8.000 de angajați și tocmai începuseră să preia funcționarii de la instituții din subordinea primăriei. Bugetele companiilor sunt de sute de milioane de lei.

Citește și: Companiile Municipale au cheltuit peste două milioane de lei după ce Curtea de Apel București le-a desființat prin sentință definitivă

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu fiți orgolioasa, imacați-va cu Dragnea daca vreți sa castigați procese.

  • @Emil:
   Si, ma rog, cate procese a castigat Dragnea pana acum ? 😉

   PS. Ca mai are unul de „castigat” si apoi intra in puscarie cel putin pt 3 ani si 8 luni !! :)))))

 2. Off topic :
  Ca de obicei, judecatorii se baga in contractul de asistenta juridica incheiat intre parti si reduc onorariul incasat de avocat cat ii taie pe ei capul. Vezi, Doamne daca Vesta Investment SRL a obtinut suspendarea executarii hotararii de Consiliu la primul termen dupa introducerea cererii, nu se justifica banii incasati, cu munca prestata.
  Aceiasi mentalitate comunista de a aprecia munca intelectuala cuantificata precum munca fizica ce se poate supune normarii : batut un cui- 0,73 lei; sudat 5mm tabla-0, 98 lei, c/v curent electric consumat per unitate de timp…. Cum or aprecia onor judecatorii efortul intelectual care a condus la obtinerea rezultatului dorit de beneficiarul prestatiei avocatiale ?

  PS. Domnilor judecatori, nu va mai bagati in contractele dintre client si avocat, pt ca oricum la final acestea in cazul de fata, nu se platesc din banii bucurestenilor ci din salariul consilierului juridic care a pierdut cazul !

 3. NU va mai imbatati cu apa rece. Daca firea nu ar fi cazut in disgratie nu ar fi pierdut niciun proces. Ttribunalul Bucuresti si Curtea de Apel sunt aservite PSD.

  • Asta e tare!

  • @George,
   Cum le stii tu pe toate ca un om mare !

   Si, apoi, cine s-a imbatat cu apa rece ?
   Nici inainte de comentariul tau si nici dupa, nimeni nu a sarit in sus de bucurie, nimeni nu a proclamat nimic !

   PS. Iar ca dovada ca macini idei preconcepute, te anunt ca Firea nu a pierdut in cazul de fata, niciun proces, ci doar in cadrul dosarului de fond, s-a admis partii adverse o cerere de suspendare, tocmai pana la solutionarea fondului, solutionare in functie de care suspendarea ramane fara obiect : daca invinge Primaria, s-a fasait suspendarea iar daca pierde, oricum suspendarea capata un caracter, ca sa zic asa permanent !

   PPS. O zi buna !

 4. Prima variantă : hamsterul cariat flaușat strikes again. Atunci cum naiba pierde procese pe bandă rulantă.
  Varianta a doua : dreptatea invinge fără ”ajutorul” neprecupețit al diavolului. Asta dovedește că maica precistă a donațiilor din banii noștri către prea veselul daniel, rămânea mai bine la cratiță (și eventual o ținea acolo și pe vasilica, că tot erau ele prietene de sarmale într-un articol ”omagiator” din urmă cu câteva luni).

 5. Ce-a fost si ce-a ajuns primarita noastra generala!
  Ce-nseamna sa te crezi atotputernic si sa iei decizii purtat de aburii puterii oarbe! De la cel mai puternic candidat al PSD la prezidentiale a devenit un nimeni detestat de toata lumea!
  Acum iese in evidenta doar cu pomenile pe care le da ritmic pentru Catedrala Nationala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.