G4Media.ro

În statul american Wisconsin s-au ținut alegeri locale în plină epidemie de…

În statul american Wisconsin s-au ținut alegeri locale în plină epidemie de coronavirus/ Numărul de secții a fost considerabil redus și s-au format cozi la urne

Alegătorii din statul american Wisconsin au fost chemați la urne pentru alegerile locale, iar din cauza epidemiei votul a decurs cu mare greutate. Numărul de secții de votare a fost considerabil redus, iar cele care au fost deschise s-au confruntat cu un aflux mare de alegători care au stat la coadă, informează Reuters.

În Milwaukee au fost rămas închise 175 dintre cele 180 de secții care ar fi trebuit deschise în mod normal pentru că nu au fost suficiente persoane dispuse să intre în componența birourilor secțiilor de votare. Alegătorii au venit cu măști pe față și au stat la distanță unii de ceilalți astfel că s-au format cozi lungi în fața secțiilor.

Pentru supravegherea procesului electoral au fost aduși 2.400 de militari din Garda Națională.

Alegerile au avut loc în  pofida izolării impuse populației și a deciziilor luate de peste 10 state americane a amâna alegerile locale. Guvernatorul democrat Tony Evers a vrut să amâne  scrutinul din Wisconsin până în  iunie, însă republicanii au obținut o hotărâre a Curții Supreme din acest stat care a permis desfășurarea scrutinului.

Mulți alegători au cerut să voteze prin corespondență, inclusiv dintre cei infectați cu coronavirus, însă cererile au fost atât de numeroase încât autoritățile nu au fost capabile să trimită toate buletinele la timp.

În  unele localități, s-a recurs la un sistem de votare ”drive-through”, în care alegătorul era așteptat în fața secției și i se înmâna buletinul de vot prin geamul mașinii.

Foto: captură video/ MSNBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Este coada, dar oamenii stau departati si poarta masti. Nu cum am vazut la noi la Suceava, coada de oameni ingramaditi unul in altul, unde doar cativa aveau masti.

  • Trolezi aiurea. Cel putin unul nu poarta masca, in imaginea din articol. Si aia nu e distantare, cum recomanda autoritatile. Si in US, ca si in RO, sunt multe poame, inclusiv intre autoritati.

  • Cum nu au măști? Dacă ai curiozitatea sa dai zoom vei descoperi uimit ca ca sunt doar vreo 4-5 fără masca. La voi nu cumva s-au “amânat” alegerile pana in Decembrie? Cine mai e primar prin București? Ce va mai doare burta de grija altora…

  • Ai dat grav pe langa, americanofilule!:)) Logica ta (de balta) cu „doar 4-5 fara masca” este mirobolanta, in contextul actual. Strawman much?:))

   Stai potolit, ca nu ma afecteaza situatia din US si cea din EU. De unde sunt acum, am anticipat shitshow-ul din EU si US, cand China se-mbratisa cu WHO.

 2. Asta ca urmare a unei decizii stupide a CCR-ului lor. Au cam aceleaşi probleme ca şi noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.