G4Media.ro

În Sectorul 6, regenerarea urbană înseamnă a recupera în special terenurile care…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

În Sectorul 6, regenerarea urbană înseamnă a recupera în special terenurile care au aparţinut odată comunităţii şi au dispărut din utilizarea publică, susține Ciprian Ciucu

Regenerarea urbană presupune recuperarea terenurilor care au aparţinut odată comunităţii, a atras atenţia, joi, primarul Ciprian Ciucu.

„În sectorul 6, regenerarea urbană înseamnă a recupera în special terenurile care au aparţinut odată comunităţii şi au dispărut din utilizarea publică a sectorului şi vorbim în special despre construcţii ilegale – că sunt garaje care au fost construite ilegal sau chiar centre comerciale pe care a trebuit să le demolăm -, înseamnă recuperare de terenuri care au fost uitate de autorităţile publice de-a lungul anilor şi acolo s-a adunat mizerie, stufăriş (…), înseamnă identificarea şi recuperarea unor terenuri mari, industriale, de zeci de kilometri pătraţi câteodată, pe care le putem reorganiza pentru a da funcţiuni pentru sport, petrecerea timpului liber, promenadă şi astfel de lucruri care să ducă la creşterea calităţii vieţii oamenilor”, a spus Ciprian Ciucu la o dezbatere despre regenerarea urbană.

El a precizat că autoritatea locală a acţionat pe trei paliere până în prezent.

„Am identificat şi terenuri care erau efectiv uitate, era clar regimul de proprietate, am identificat construcţiile ilegale şi le-am demolat şi am venit cu tot cu zone verzi peste ele şi suntem în discuţii cu diferitele ministere care au încă proiect în Bucureşti şi în sectorul 6 pentru a ne ceda administrarea sau a închiria aceste terenuri, pentru a le reda şi pe ele comunităţii – şi nu vorbim despre terenuri puţine, vorbim despre terenuri foarte, foarte multe, iar impactul asupra calităţii vieţii oamenilor din mediul urban dens ar fi formidabil”, a punctat Ciucu.

Potrivit acestuia, în doi ani de mandat, autoritatea locală a reuşit să recupereze 6 hectare. Ciprian Ciucu a apreciat că este o cifră bună, dar că potenţialul este mai mare, având în vedere că în sectorul 6 sunt: Serele Militare, câte un teren de la Ministerul Apărării Naţionale, CFR, respectiv de la Apele Române.

„Vorbim despre foarte, foarte mult teren care aparţine în special unor instituţii guvernamentale, pentru că s-a moştenit această structură teritorială şi nu s-a ocupat nimeni de ea timp de 30 de ani. Noi le-am identificat pe toate. (…) În legătură cu acelea care ţin de aceste instituţii trebuie să iniţiem un proces, am iniţiat pentru cele mai multe deja un proces, să le cerem prin Consiliul Local în Consiliul General, care e proprietarul, pentru că noi suntem doar subdiviziune de UAT. Consiliul General trebuie să le ia în proprietate de la Executiv, iar după aceea să ni le dea nouă în administrare, deci, procesul legislativ pentru a prelua aceste terenuri este extrem de anevoios şi de multe ori nu întotdeauna agenţiile sau ministerele sunt foarte receptive la a ceda terenuri care să fie după aceea mai târziu folosite de autoritatea locală pentru oameni”, a afirmat edilul sectorului 6.

În altă ordine de idei, legat de un teren al Icechim, el a subliniat că ar trebui amenajat ca parc, însă este un litigiu între Municipalitate şi acest institut. El a menţionat că în prima instanţă a câştigat Icechim, iar dacă şi în cea de-a doua fază procesuală Primăria Capitalei va pierde, nu va putea să-l dea autorităţii locale.

„Nici nu văd la ce ar putea folosi Icechim acel teren, acolo merge un parc (…), am văzut un comunicat de-al dânşilor că vor să facă un fel de centru de educaţie şi de ştiinţă. Lăudabil, dar nu este misiunea Icechim să facă treaba asta, ei trebuie să scrie articole ştiinţifice, să facă cercetare. Dacă vor să facă un astfel de parc, aş susţine ideea”, a adăugat Ciprian Ciucu.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

19 comentarii

 1. În anii ăștia numai de identificare te qi ocupat..
  În afara de niște beton pe dig la ciurel nu am văzut nimic..
  În schimb au început sa reapara tarabele la gurile de metrou, alea pe care Mutu le-a desființat. Nu parcări, nu noi parcuri, nimic.. în schimb da… ai ceva realizări.. impozite mai mari pe locuințe, pe locurile de parcare, etc…

  • Se vede ca nu sunteti din sector. Nu mai vorbiti fara sa stiti . Iar daca sunteti din sector , zic sa mai iesiti din casa.

  • @papagal

   Hai ca sunt eu din sector si iti spun eu. Inainte cam prin 2020, cand tu persoana juridica vroiai sa iei in ROl fiscal un autoturism dura undeva la 40 de minute, asta daca nu plateai o firma sa efectueze aceasta operatiune. Acum? E totul ‘online’. Depui actele si astepti..cam 20 de zile. De la 40 de minute la 20 de zile. Asta da performanta. Sa mai comentez si de combinatiile imobiliare?

  • Numele e sugestiv.. papagalii de obicei sunt galbeni..
   Zi mi și mie unde q mai pus Ciucu o lopata de ciment în Crangasi în afara de Ciurel și mâine ma duc sa vizitez lucrarea și iti confirm.

  • Acolo exista o zona de protectie a lacului care este in proprietatea publica. Promenada poate fi de jur imprejur. Orice titlu de proprietate care se invecineaza direct cu lacul este nul absolut in masura suprapunerii cu zona de protectie. Daca exista o asemenea situatie inseamna ca s-a instrainat un teren proprietate publica, si care e usor recuperabil.
   Promenada arata excelenti si proiectul trebuie sa continuie.
   Bravo!

 2. Felicitări pentru ceea ce faceți pt Sectorul 6! Niciodată nu poate fi mulțumit românul indiferent de ceea ce faceți pentru Sectorul 6! Frustrați vor fi mereu , încă odată felicitări !

 3. Nu știu ce a făcut Dan Darabont, dar de la el in coace; Poteraș, Mănescu, Mutu și acu Ciucu, doar primari cu interese de grupuri!!!

  • Corect….as folosi și cuvinte mai dure despre ei, chiar licențioase…

  • Te corectez:nu „de grupuri” e vorba ca sunt toti, inclusiv Mutu, acelasi grup! Utia-te la conexiunile lor si cum si-au preluat prietenii in ai rezolva! Ai vazut vre-o „investitie” imobiliara 99% toate ilegale, oprita? Se da „rotund” Ciucu cu cei 200mp „recuperati” pe Prelungirea Ghenceam unde jumatate s-a betonat, prin daramarea unui centru comercial ilegal. Probabil sigur, ca din cauza largirii Prelungirii Ghencea, baietii n-au mai putut functiona si s-au retras singuri. Da n-a bagat nimeni de seama nici ANAFu nu baga de seama, milionu parcat in strada. Da lasa ca-i umfla pe aia de fac o garsoniera in 5 ani. A, sa spunem si de, proiectul, „verde” de pe strada liniei unde din 4 ha doa 0,5 e spatiu verde? „Curat verde” coane Fanica!

 4. Asta vrea să-l depășească in ordinarie pe Poteras și în parșivenie pe Rareș Mănescu….Candidează cu succes la titlul de „cel mai i…t și p…t primar” din S6 !!!!!!!

 5. nici frunzele rupte de grindina de acum 2 zile nu s-a deranjat primaria cu adp-ul sa le stranga.
  Perpetuum Mobile.FOAMEA SE REGENEREAZA SINGURA.NU-I TREBUIE NIMIC PENTRU ASTA.

 6. In Militari a dat aprox 1m de strada asfaltata unor asa zis proprietari (iuliu maniu 73 bl3) , iluminatul proprietatii il fac din bani publici.

 7. Și institutele și stațiunile de cercetare din București dețin spații verzi importante care ar fi mai la adăpost de retrocedări ca parcuri. Și chiar sedii monumentale – de ex. Stațiunea de cercetare-dezvoltare în pomicultură Băneasa. Ar trebui deschise publicului ca parcul Politehnicii.

 8. Ciucu e membru PNL. Nu simplu membru, seful pe București. PNL este un GIO în cârdășie su PSD. Împreună formează marea famiglie USL.

  Nu am fost în S6, dar e imposibil ca Ciucu să fie altceva decât un mafiot.

 9. Câtă mizerie după furtună nestransa, și noi vorbim de lucruri sfinte. Nesimțire !!!!

 10. Dacă nici la următoarele alegeri nu beliți ochii, atunci aceleași comentarii le veți posta.

 11. Ce frumos suna ce spune el! Te face sa crezi ca in fine o sa recupereze terenul folosit de mafia USL2 de ani de zile la strandul Drumul Taberei, de exemplu, unde au construit un complex imens cu multiple restaurante si parcare etajata, pe terenul public al parcului.
  Dar apoi iti amintesti ca si primarul e USL2 asa ca in traducere spune ca va cauta mai multe terenuri ale primariei pe care sa le dea pe nimic la mafiotii USL2 sa le exploateze.

 12. La testul de SIDA, sper.

 13. Despre baia și strandul Giulesti, a ramas pe,, mucles”? S-a ciordit și asta? Aud!!!