G4Media.ro

În Jina (Sibiu) școala va începe online, deși nu e niciun caz…

În Jina (Sibiu) școala va începe online, deși nu e niciun caz activ /  Comuna are un procent de vaccinare de 2,67%, iar școala – 14,3% / Primarul localității: ”Dacă vaccinul nu e obligatoriu, nu ai ce să le faci”

Jina, cunoscuta localitate a oierilor din județul Sibiu, era la mijlocul lunii octombrie pe locul 5 într-un clasament al localităților cu cel mai mic procent de vaccinare din România.

Doar 2,67% din locuitorii de aici s-au vaccinat, conform datelor făcute publice de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în 10 octombrie. Dintr-un total de 3.593 de locuitori, sub 100 de jinari au decis să se vaccineze.

Nici profesorii care predau la Școala Gimnazială Jina nu s-au convins de importanța vaccinului, astfel că doar 14,3% dintre aceștia sunt imunizați împotriva Covid.

În conformitate cu o decizie a CNSU, anunțată vineri de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare peste 60% a personalului încep cursurile fizic, celelalte online. Este și cazul școlii din Jina, acolo unde învață 105 preșcolari și 446 de școlari în clasele I-VIII, conform datelor prezentate pe site-ul instituției.

Cu toții, însă vor învăța online, din cauza ratei mici de vaccinare a cadrelor didactice, asta, deși în localitate nu este acum niciun caz activ de Covid.

”Cu vaccinul e o chestiune personală, dacă nu e obligatoriu, nu ai ce să le faci. Dacă așa cred ei că e bine, asta fac. Școala să înceapă în online dacă nu s-au vaccinat. Dacă așa e legea, așa să facă”, spune Gheorghe Vasile Beschiu, primarul comunei Jina.

În județul Sibiu, din 64 de localități, joi erau 59 cu cel puțin un caz de Covid activ. Jina nu era însă printre acestea.

Sursa foto: g4media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa le explici. Dar nu tentereseaza!!

 2. La oi cu ei, ciobanii nu au nevoie de scoală.
  Guvernul sinucigaș PNL isi bate joc de copiii noștri ca sa forțeze dascălii sa se vaccineze voluntar.

 3. La mall poti duce copilul
  La moaste e la liber pentru oricine fie el si cu covid si nevaccinat

 4. Ba ce dracu tot mediatizați asta cu obligatoriu ? Mai dãvã dq de comuniști .

 5. Statul are acum 2 obiective: sa fure cat mai mult de la noi fara condamnari si sa ne vaccinam cat mai multi degeaba desi nu suntem in categorii de risc. In rest, nimic, o mare pauza :))

 6. Nu cred ca exista oameni care n-au inteles riscurile covid doar unii care cred ca lor nu li se poate intampla .Solutia la indemana este aplicarea legii – interzicerea petrecerilor private, acces limitat in institutii si toate celelalte si sunt convins ca oamenii vor intelege de ce e necesar certificatul verde. Iar responsabili de aplicarea legii sunt toti functionarii publici nu doar cei din guvern sau de la Bucuresti.

 7. renata ce zice? In mod normal oamenii astia trebuiau sa dea guvernul in judecata, evident ca nu au resursele necesare, dar avocatul poporul altfel atat de activ in apararea categoriilor speciale, nu are un ochi si pentru amaratii astia.

 8. Certificatul verde… sau steaua galbenă. Și atunci a fost doar „aplicarea legii”.