Donează aici. Susține o presă liberă.
Funcționăm ca organizație non-profit, iar banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt destinați integral finanțării proiectului G4Media.
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Bacșișul oferit de clienți la restaurant a început să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal și se impozitează, de la 1 ianuarie 2023. Deși aceasta este noua lege, se pare că nu toată lumea o aplică, deoarece românii au reușit din nou să fenteze legile. Sau cel puțin acest lucru i s-a întâmplat reporterului Economedia în data de 7 ianuarie.
Într-un restaurant din Sinaia impozitarea bacșișului a putut fi evitată de ospătari, în stil românesc. Astfel, acum se practică metoda „0 lei pe bon” și bacșișul dat în mână ospătarului.
Cel puțin așa a fost în acest restaurant din Sinaia, unde ospătarul ne-a zis: „Dacă nu vreți să lăsați nimic pentru stat, treceți 0 pe bon și dacă vreți să ne lăsați nouă, adăugați la banii pentru masă. Sau puteți să treceți cei 10% pe bonul fiscal”.
Citește integral pe economedia.ro