Home » Economie » Impozitul pe bacșiș sau cum au reușit românii să fenteze statul: Bacșișul declarat pe bon – 0 lei, dar dat pe „sub masă” ospătarului

Impozitul pe bacșiș sau cum au reușit românii să fenteze statul: Bacșișul declarat pe bon – 0 lei, dar dat pe „sub masă” ospătarului

Impozitul pe bacșiș sau cum au reușit românii să fenteze statul: Bacșișul declarat pe bon - 0 lei, dar dat pe „sub masă” ospătarului
Ascultă articolul

Bacșișul oferit de clienți la restaurant a început să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal și se impozitează, de la 1 ianuarie 2023. Deși aceasta este noua lege, se pare că nu toată lumea o aplică, deoarece românii au reușit din nou să fenteze legile. Sau cel puțin acest lucru i s-a întâmplat reporterului Economedia în data de 7 ianuarie.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -

Într-un restaurant din Sinaia impozitarea bacșișului a putut fi evitată de ospătari, în stil românesc. Astfel, acum se practică metoda „0 lei pe bon” și bacșișul dat în mână ospătarului. 

Cel puțin așa a fost în acest restaurant din Sinaia, unde ospătarul ne-a zis: „Dacă nu vreți să lăsați nimic pentru stat, treceți 0 pe bon și dacă vreți să ne lăsați nouă, adăugați la banii pentru masă. Sau puteți să treceți cei 10% pe bonul fiscal”.

Citește integral pe economedia.ro

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Vă rugăm să țineți cont că folosirea injuriilor, a limbajului instigator la ură, a apelurilor la violență sau trimiterea repetată, în mod abuziv, a aceluiași comentariu pot duce nu doar la ștergerea mesajului, ci și la suspendarea temporară a dreptului de a comenta. Site-ul nostru încurajează dezbaterile aprinse, dar civilizate. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru contribuția la o discuție bazată pe argumente, nu pe atacuri.

Citește și

Top Articole