G4Media.ro

Implanturi mamare, cadou pentru majorat, în Italia / Chirurgii esteticieni: „Părinții trebuie…

Sursa foto: Pixabay

Implanturi mamare, cadou pentru majorat, în Italia / Chirurgii esteticieni: „Părinții trebuie să înceteze, este doar o modă dictată de social media / „Fetele sunt adesea însoțite de mamele lor. Ele sunt cele care insistă, în principal”

Emanuele Bartoletti, președintele Societății de Medicină Estetică din Italia atrage atenția la o nouă modă care prinde din ce în ce mai mulți adepți în Italia: principalul cadou pe care fetele îl primesc de la părinți, la majorat, este o operație estetică de mărire a sânilor. „Fetele sunt adesea însoțite de mamele lor. Ele sunt cele care insistă în principal. Dar la această vârstă este prea devreme pentru o intervenție chirurgicală, scrie La Repubblica.

La 18 ani nu ar avea nevoie de nimic pentru a fi frumoase. Dar de multe ori își fac operație la sân ca un cadou de ziua lor. Nu vin cu iubiții lor, ci cu mamele lor. Iar ea este de obicei cea care insistă cel mai mult, în fața încercărilor mele de a le descuraja”, spune Emanuele Bartoletti.

Emanuele Bartoletti, președintele Societății italiene de medicină estetică (Sime) și directorul ambulatoriului de medicină estetică de la spitalul Fatebenefratelli-Gemelli Isola din Roma, ar putea fi mulțumit de direcția pe care o ia afacerea sa, însă ”operațiile de remodelare a sânilor pentru fetele de 18 ani au devenit o modă dictată de social media. Iar medicina nu trebuie să devină o modă dictată de socializare. Nu este posibil să se facă o intervenție chirurgicală pentru a posta selfie-ul înainte și după”, explică el.

Potrivit datelor Registrului Național de Implanturi Mamare, 1% dintre femei aleg intervenția chirurgicală înainte de vârsta de 20 de ani. Dar numărul lor este în creștere. Iar Ministerul Sănătății a simțit nevoia să intervină pentru a reitera regulile în vigoare din 2012.

Într-o circulară, acesta reamintește că este ilegal să operezi fete minore în scopuri estetice și că toate pacientele pe care se face o intervenție chirurgicală trebuie să fie înscrise în registrul național în scopuri de monitorizare și cercetare. Medicii care încalcă regulile vor fi amendați cu 20.000 de euro și vor fi suspendați din profesie timp de trei luni.

„Adolescența este o perioadă de incertitudine”, spune Bartoletti. „Înainte de a opta pentru intervenție, este adesea suficient să așteptăm ca timpul să aplaneze îndoielile. De obicei, fetele își dau seama de acest lucru înaintea mamelor lor. De mult timp cer să se pună capăt acordării de implanturi mamare la vârsta de 18 ani. Este o derivă care trebuie neapărat oprită. Este adevărat că operația este reversibilă, dar pentru a scoate implantul trebuie să te întorci în sala de operație. Între timp, sânul își va fi schimbat forma. Reajustarea acestuia poate necesita intervenții care lasă cicatrici”.

Operațiile de mărire a sânilor sunt în creștere la toate vârstele. Ele au o tendință sezonieră marcată.

În 2019, vârful lunii iunie a atins 160-170 de cazuri pe lună. În luna mai a ajuns la 400. Una din patru femei se răzgândește în cursul vieții și se întoarce sub cuțit pentru a-și scoate implanturile. În 37% dintre cazuri, această alegere nu este motivată de motive medicale. Este doar rezultatul unei nemulțumiri.

Până anul trecut – datele din registru nu sunt actualizate din 2024 – tinerii de 18 ani reprezentau o mică minoritate. Câteva fete sub 20 de ani figurau chiar și pe lista celor care s-au răzgândit și au decis să își scoată implanturile.

În grupa de vârstă cuprinsă între 20 și 24 de ani, procentul femeilor care au recurs la intervenții chirurgicale pentru a obține sâni mai mari se apropia de 10% din numărul total de operații efectuate, crescând la peste 15% între 25 și 29 de ani și atingând apoi un vârf de aproape 20% între 30 și 39 de ani.

Ultimele operații au loc între 65 și 69 de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Probabil nici în țara lui Dante nu mai sunt prizați clasicii, dacă li se acordă bărbaților o atenție atât de exagerată.