G4Media.ro

Implantul de microcip, următoarea provocare a Europei

Implantul de microcip, următoarea provocare a Europei

Mii de suedezi au pledat în favoarea utilizării microcipurilor futuristice care pot fi implantate pe mână, sub piele şi care pot fi utilizate zilnic pentru diferite operaţiuni, precum accesarea telefonului smart, deschiderea uşii sau programarea alarmei.

Cei aflaţi în spatele realizării microcipului – care are mărimea unui bob de orez şi se implantează cu ajutorul unei seringi – fac demersuri pentru accesarea şi a altor zone ale Europei.

Eric Larsen, care conduce filiala firmei suedeze Biohax în Italia, a declarat că aşteaptă aprobarea pentru Italia de la centrele medicale şi ministerul italian al sănătăţii. Eric Larsen a mai spus că, potrivit estimărilor, cipul va fi implantat la aproximativ 2.500 de persoane în primele 6-8 luni, în Milano şi Roma.

Chiar şi fără aprobările de ministerul italian al sănătăţii, Biohax Italia a implantat deja astfel de microcipuri mai multor sute persoane, cu ajutorul unui centru medical.

„Este un pas înainte spre viitor… Este extrem de futurist, dar deja se întâmplă. Această tehnologie s-a născut pentru a ne ajuta, pentru a ne da mici superputeri”, a declarat pentru Euronews Eric Larsen.

Dar COVID-19 i-ar putea îngrijora mai mult pe oameni în ce priveşte preocupările lor, datorită reticenței publicului privind demersurile guvernelor de a introduce aplicaţii de urmărire a rutei de contagiere în timpul pandemiei, a mai spus Eric Larsen.

„Vedem că mulţi în Italia nu sunt deloc fericiţi să mai adauge un GPS sau altceva care le poate urmări mişcările. Acest lucru ar putea reprezenta un pericol pentru noi”, a spus managerul Biohax Italia şi a adăugat: „Noi nu urmărim mişcări, nu avem GPS în microcip, dar cred că mulţi nu ştiu asta”.

Nu mai avem nevoie de portofel

Arhitectul suedez de soluţii IT, Martin Lewin, utilizează cele două microcipuri implantate în propria mână pentru acţiuni precum logarea la computerul personal, programarea alarmei biroului în care lucrează şi lansarea profilului său de LinkedIn.

Dar punctul de cotitură în această tehnologie va fi acela în care Martin Lewin va utiliza cele două microcipuri ca alternativă la plăţile în numerar sau cu cardul.

„Nu este altceva decât nevoia de a elimina necesitatea de a avea un portofel, de a elimina brelocurile de chei – de a elimina toate aceste „jetoane” separate care nu fac altceva decât să creeze riscuri, pentru că, dacă le pierzi, îţi pierzi identitatea”, a declarat fostul artist de tatuaje şi implanturi cosmetice (body piercing), Jowan Österlund, care în prezent este fondatorul companiei suedeze Biohax International.

„Dacă îţi pierzi cheile, nu mai intri în propria casă. Dacă le găseşte altcineva, atunci în mod logic poate să îţi ia casa, aşa cum se face în unele ţări”, a mai spus Jowan Österlund.

În Suedia, microcipurile pot fi utilizate pe post de bilet de metrou sau tren, dar Martin Lewin speră că foarte repede se vor putea face şi plăţi prin intermediul lor.

„Asta sper să devină o funcţie de bază. Abia aştept crearea unui ecosistem unde cipul este capabil să livreze toate tipurile de acces, unde identitatea ta poate fi purtată cu tine într-un mod atât de simplu”, a declarat pentru Euronews Martin Lewin.

Dar se pare că tehnologia nu a luat avântul la care se aştepta IT-istul suedez. „Durează mai mult decât am sperat. Am deja de trei ani de zile cipul implantat şi se pare că mai trebuie să treacă un an înainte ca cipul să funcţioneze şi în zona plăţilor”, subliniază Martin Lewin.

Între timp, în Italia, după cum spune Eric Larsen, Biohax negociază cu Vodafone şi Paypal pentru a face posibile plăţile prin microcipuri. O companie din Marea Britanie, BioTeq, face, de asemenea, demersuri pentru a facilia plăţile prin microcip.

Steven Northam, director al companiei BioTeq, a declarat că „acesta este momentul pentru o adoptare în masă a microcipurilor”, argumentând că firma sa primeşte zilnic întrebări legate de plăţile prin microcip.

Din nou, se pare că tehnologia nu s-a mişcat atât de repede cum se aşteptau unii. Operatorul feroviar SJ din Suedia a declarat că va stopa experimentul cu utilizarea sistemelor de scanare a microcipurilor implantate în mâinile călătorilor şi renunţarea la tradiţionalele bilete, pentru că în ultimii doi ani s-a înregistrat „o foarte mică creştere”, numărul total al călătorilor cu microcipuri implantate fiind în prezent de doar 3.000.

Un purtător de cuvânt al SJ a precizat că operatorul feroviar nu va renunţa la noua tehnologie, dar „se va îndrepta deocamdată în altă direcţie”.

Oamenii sunt îngrijoraţi

Microcipurile utilizează comunicaţiile în câmp apropiat NFC (Near Field Communications) şi indentificarea prin frecvenţă radio (RFID) pentru a comunica cu un sistem.

NFC şi RFID sunt unde radio care asigură comunicaţii pe distanţe scurte. „Este, practic, aceeaşi tehnologie pe care o avem pe telefon sau pe cardul de credit”, explică Rob van Eijk, director general pentru Europa al ONG-ului Future of Privacy Forum (Forumul pentru Viitorul Confidenţialităţii).

Microcipurile prezintă aceleaşi elemente de protecţie a datelor personale, inclusiv posibilitatea ca cineva să poată primi semnalul.

„Este similar cu ascultarea la un microfon direcţional şi poţi selecta şi semnalul RFID”, explică Rob van Eijk, care în trecut a lucrat pentru Autoritatea Olandeză de Protecţie a Datelor.

În teorie, microcipul „poate fi utilizat într-un mod care te face să ieşi în evidenţă într-o mulţime, ca individ în mijlocul unui grup… dacă tu porţi biocip şi toţi ceilalţi nu poartă”, a adăugat Rob van Eijk.

În versiunile lor viitoare, microcipurile ar putea, de asemenea, să fie legate de aspecte mai complexe care ţin de date personale, cum ar fi să vă supravegheze starea de sănătate şi alte informaţii personale”, a subliniat Eijk.

„Singura informaţie pe care o aveţi despre microcipurile implantate este cultura pop de la Hollywood şi, când e vorba de cultura pop hollywoodiană, fie Arnold Schwarzenegger scoate un GPS gigant din nas, fie poloniu de-al KGB-ului, fie alt dispozitiv de urmărire.

Din acest motiv sunt oamenii speriaţi”, consideră Jowan Österlund, care insistă că mulţi dintre clienţii săi şi-au implantat microcipuri doar pentru a-şi accesa contul de LinkedIn şi a-şi distribui mai repede profilul.

În plus, ei sunt surprinşi de preţul extrem de scăzut al microcipului, aproximativ 150 de euro.

Jowan Österlund a precizat, însă, că firma sa, Biohax International, colaborează cu diverşi parteneri pentru a include în microcipuri informaţii despre sănătatea deţinătorului. În cazul în care cineva ajunge inconştient la spital, un paramedic poate scana cipul şi primeşte imediat informaţii despre starea de sănătate a pacientului sau despre alergiile acestuia.

În prezent se lucrează intens la reglementarea microcipurilor în ce priveşte materialul utilizat şi nivelul de protecţie a datelor personale.

„Facem presiuni pentru a obţine legislaţia necesară creării unui cadru, pentru că deocamdată acţionăm într-o zonă gri din punct de vedere legal, care este bună pentru dezvoltare şi pentru tehnologiile perturbatoare, dar obiectele astea ajung în corpul oamenilor şi rămân acolo, deci trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a mai spus Jowan Österlund şi a precizat că, totuşi, tehnologia microcipurilor există deja în cel puţin 20 de ţări ale lumii.

BioTeq din Marea Britanie a realizat implanturi cu microcip pentru aproximativ 250 de persoane, dar aceste implanturi nu sunt „reglementate ca fiind dispozitive medicale şi din acest motiv le poate implanta oricine”, afirmă Steven Northam de la BioTeq, care a precizat că firma sa apelează la medici pentru a face implanturile.

„Din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de dezavantaj. Ştiu că oamenii sunt îngrijoraţi că pot fi urmăriţi, dar este o tehnologie pasivă, deci nu există vreun motiv pentru care să crezi că nu poţi avea controlul asupra propriei persoane. Trebuie să te apropii foarte mult ca să poată fi citită informaţia de pe microcip. De asemenea, mulţi cred că implantarea este dureroasă, dar nu doare mai mult ca o înţepătură de albină”, insistă Martin Lewin.

Popularitatea acestor microcipuri „se va reduce la problema pe care o rezolvă pentru noi”, susţine Rob van Eijk de la Future of Privacy Forum.

„Uitaţi-vă numai cât de repede am trecut de la banii lichizi la plăţile făcute fără niciun fel de contact – şi asta numai în câţiva ani”, a adăugat Eijk.

Acum deja se pune problema dacă un telefon poate deveni atât de mic încât să încapă sub piele – „dar ăsta este următorul nivel, nu despre acest tip de tehnologie de biocip vorbim la momentul actual”, a punctat Rob van Eijk.

Sursa: Euronews / Traducerea: Magda Baciu (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

78 comentarii

 1. Să vă microcipați voi în fwnd că oamenii nu sunt animale. Stiu că asa ne consideră elitele, dar să-si vadă de fiecare de ale lui fără să forțeze nota. Că iese răzbel.

  • Tehnologia microcipurilor implantate ar trebui interzisa si promotorii ei judecati si condamnati. Numai nazistii mai aveau asemenea idiotenii in cap, de a marca oamenii.
   Argumentul ca pierzi cheile si ar fi bine sa ai un microcip e o prostie, pai asa fiecate om sa aiba cipuri in cap si sa fie bagati in exoscheleta care sa faca ot ce se comanda de la un nivel central. Idioteniile cu cipuri implantate sunt o crima

  • Sweden…so progressive…..

  • Exact asa e cum spui sunt disperati sa ne microcipeze dracii si chiar suntem urmariti prin satelit.ei mintesc ca nu se intampla nimic ca totul e ok.dar sunt minciuni.

  • Bravo!!!!!

 2. Cockerul meu, are un implant, deoarece nu stie sa vorbeasca pentru a se prezenta, daca se pierde. Se pare ca suedezilor, le cam lipseste graiul.

 3. Fara nicio discuție trebuie că absolut toată lumea să fie cipata.Unii oameni sunt uituci, alții umblă brambura ,uni au probleme de sănătate etc
  Cipul le va rezolva pe toate.Autoritatiile au obligația să ne vegheze sa nu ne lase de capul nostru.Vacile și boii poarta crotalii,noi de ce sa nu purtăm unul mai estetic?

  • te rog vorbeste pentru tine, nu te-am angajat ca purtator de cuvant. poti sa iti bagi si 100 daca ai chef, in rest scuteste-ne.

  • Unii dintre noi doresc sa-si mentina putinul de intimintate si libertate individuala care ne-a mai ramas. Deja au amprentele noastre (smartphone), locatia (tot smartphone) si majoritatea tranzactiilor(smartphone si card). Nu vreau sa aiba chiar 100% din orice miscam. Le ofera prea multa putere aceste informatii.

  • Bagati cate vrei ,daca vrei sa te obișnuiești cu dracii,dar nu da sfaturi otravitoare altora!

  • @ Daniel – Daca nu e doar un mishteaux betivanesc , probabil ca esti mai „crud” la minte – se vede si dupa cum te exprimi/scrii agramat fara acorduri corecte si mananci „i”urile.

  • EȘTI TAMPIT NUMAI NAZIȘTI SE GÂNDEAU LA ASTA ȘI ÎN PLUS DE UNDE ȘTII CA NU VA FI O PĂCĂLEALĂ DE A NE FOLOSI CA ANIMALELE?

  • Te auzi ce spui ? Să îți pună ți-e nu nouă , satanelor.

  • Daniele, vorbește frate în locul tău și nu mai generaliza !. Dacă tu ,,pierzi” cheile de la locuință, sau ,,uiți” cine ești, implantează-ți cip DOAR TU !. De fapt buhnici (intenționat cu ,,b” pentru că eu nu-l mai consider om ), ți-a luat-o înainte. Așa că stai în banca ta !.

 4. Iar articole pseudo-futuristice care să dea apa la moara anti-orice-nistilor?
  Nu exista niciun plan de „cipare” a populației, de unde le scoateti? A devenit si G4media un fel de tabloid ca bulina rosie cu puii nascuti vii?

  Pacat, sa vedeti comentarii acum cu injuraturi de la oricine indrazneste sa ii contrazica pe anti-orice-nistii. Bravo G4.

 5. Intrebare:daca biblia care are aproape 2000 de ani vechime este scris despre semnul asta pe mina, fara de care sa nu poti vinde sau cumpara si care anunta sfirsitul lumi acesteia,oameni de ce vor sa il inplanteze (lipsa credintei daca asta era scris in coran nu ar fi indraznit de frica bombelor ori si cine sa insiste cu cipul dar ca crestini sunt doar cu numele crestini accepta si se bucura )

  • Prietene. Ai smartphone ? Daca da esti deja „microcipat” si iti dai toate datele de buna voie. Lasa gandirea asta de evul mediu si vezi dincolo de aparente.

 6. si eu vreau sa fiu microcipat , inainte sa migrez in belarus , o sa il iau si pe Razvan Bineata sa imi cante la chitara ca eu nu stiu, stiu doar sa mananc si sa fiu gras ca un porc
  si sa ii pun pe aia de la scoala de ghizi Christian sa faca flotari in zapada..ca asa ma puneam si pe mine la legiune cand eram bucatar

 7. Pas cu pas… Apare cate un articol aparent nevinovat despre „progres” cu implant de microcipuri.
  Este futurist… Ne va ajuta… Bla bla. La fel de bine „tehnologia” te poate subjuga. Chiar si filosofic vorbind nicio tehnologie nu e perfecta, un „implant” poate functiona acum dar peste 5-10 ani poate fi foarte usor hack-uit. Poate fara sa stii vei descoperi ca ti-a fost furata „identitatea” din cipul pe care l-ai implantat acum cativa ani… Asa ca mai bine nu. Fara belciuge electronice sau nfc.

  • Ăștia ne prostesc în fata. Oare ne cred tâmpiți pe toți. Toată povestea cu virusul a fost un studiu social, cu efecte dezastruoase economice! Sa se microcip e e turma care nu gândește și Bill Gates, marele diavol. @Bill Gates: You are the Devil!!!

 8. Dupa parerea mea ne aflam in fata unei adevarate revolutii: infractionalitatea va fi redusa pana la valori neglijabile, asta datorita oportunitatii de a cunoaste exact cine s-a aflat intr-un anumit loc, la un anumit timp.
  Sunt constient de asemenea ca nu va fi usor din cauza puternicului lobby venit din partea hotilor, talharilor, pestilor cu ale lor curve, a hotilor de buzunare, a springarilor.

  • Nu degeaba îți zici milkman,cu siguranță sperma lui tac-tu era mai mult zer când a supt-o ma-ta.singura curva pe ar putea-o opri microciparea e ma-ta.

 9. Catre desteptii care cred ca totul e teorie a conspiratiei. Ce-ar fi sa-i cipam pe politicieni, pe presedinte, pe ministrii, pe sefii servicilor secrete si pe subalternii lor, pe deputati si pe parlamentari, pe jandarmi, pe doctori, pe Arafat, Cercel etc.? Si fiecare cetatean simplu sa aiba la el o telecomanda. Cand un politist da amenzi abuzive sa-l incremenim cu mana pe pix. Cand un jandarm vrea sa dea cu gaze in femei sa-l pulverizam pe el. Cand un presedinte vine si dicteaza ca oamenii sa stea in case cat vrea el sa-i electrocutam limba ca sa nu mai poata decreta nimic. Suntem de acord cu microciparea clasei politice si a bratului lor inarmat cu ramuri: fortele de represiune, medicii fara constiinta, formatorii de prostie din televiziuni si din toata mass media. Iar postacii de meserie sa fie bagati in carantina tot restul vietii – sau pana se vor dezvata de obiceiul de a minti si manipula pentru stapanii lor.

  • Sa se cipeze cine vrea. O abordare rezonabila ar fi sa se interzica prin lege obligarea sau constrangerea cuiva de a fi implantat fara consimtamant precum si citirea datelor de pe cip fara acordul proprietarului. Atunci cine vrea isi implanteaza, cine nu, nu si cu asta basta.

  • Amice, tie chiar cred că îți lipseste un cip. Pardon, o doagă.

  • Ba martafoiule tu nu sta în casă. Ieși in ..la mea dracu la plimbare și du-te la prietenii tăi din Kisselef 10…poate scăpăm de voi.
   ‘Rea-ti ai dracu de pesedisti.
   Daca ni impineau carantina și mireau 10000 in loc de 1000 ati fi strigat că ne omoara cu zile.
   Acuma daca ai stat im casa te kci pe bușon, că vezi doamne…te-ai sacrificat.
   Mai vorbesti de postaci…

  • Adevărat ai spus, Florian!!
   Mai ales pe medicii fara conștiință.. se stiu ei

 10. Noua ideologie nazisto-comunista vine din Suedia, se pare, tara care a dat rateuri prin decizia de a nu inchide nimic pe perioada pandemiei. Iata cum se schimba lumea si iata ce ne rezerva viitorul. Suedezii sunt etuziasmati foarte tare de acest tip de monitorizare.

  • Nu generaliza,daca 3.000 de suedezi s-au microcipat de prosti,nu înseamnă că o vor face toți.Microciparea este un atentat la drepturile fundamentale ale omului,care încalcă dreptul la viață privata

 11. Si cand te gandesti ca majoritatea revoltatilor de aici au smartphone… Si isi dau toate datele personale de buna-voie la FB, Google, etc. Nu aveti nevoie de nici un cip, aveti smartphone-ul care este mai puternic decat orice cip. Are camere, senzori, localizare, retepe sociale, cautari web. Nu va mai plangeti. Deja toti sunteti urmariti.

  • Nu este vorba de urmarit este vorba de ce poate face cipul odata ce il ai inplantat sa nu mai control asupra decizilor tale,de urmarit poate sa ma urmareasca si cind stau pe wc nu ma deranjeaza

  • Dle Andrei,

   Diferenta, este de talie. GAFA nu este obligatorie si se poate evita cu usurinta, insa prin implant, totul devine automat.

   Despre smartphone:
   -geolicalizare sa poate dezactiva (mai usor la Apple, mai greu la Microsoft)
   -mobilul poate fi pus in mod avion,
   -cartea SIM se poate introduuce doar pentru emiterea unui appel

   In modul avion, mobilul ramane exploitabil (photo, muzica, navigatie cu harti telechargeate in local, etc) Conexia prin WiFi si/sau Bluetooth, poate fi utilizata => acces internet
   Extragand cardul SIM in afara emisiei unui appel, mobilul ramane exploitabil, in acelas mod ca precedent.

   Ceea ce trebuie retinut cu prioritate este urmatorul lucru:
   -aplicatie gratuita => Dv sunteti pretul de cumparare al aplicatiei
   -aplicatie cumparata => Dv sunteti clientul

   Despre navigatie:
   Exista multe aplicatii (ex Sygic) disponibile, unde nu este nevoie de conexie internet. Pretul varie intre 5-10€, iar hartile, se telechargeaza in local, in mobil. Exact ca dispozitivele de navigatie din anii 2003-2010.

  • Ba Ardei tu ori esti prost, ori te faci. Ce pana mea o tit dai cu ăia care au „zmartfoun”?
   Smartphonul în poți și opri, microcipul ba.
   N-ai decât să dezactivezi locatia sau sa nu plătești „onlain” și nu te mai vede nici dracu.
   Dar cipi băgat în …lă, acolo rămâne.

  • Ma prost mai ești, compari smarphonul cu cipul din Biblie. Deocamdată aceste cipuri sunt slabe, vor să ne obișnuiască cu ele și că uite nu sunt periculoase, sunt bune bla, bla, bla. Adevăratele cipuri vin pe urmă cele care vor fi o interfață a creierului și te vor reseta(adevărată spălare de creier) vei fi telecomanda fără drepturi, fără liber arbitru. Vei avea asistență socială, mâncare și numai liber arbitru nu vei avea, adio umanitate, bun venit în lumea cyborg. Dacă asta vreți, asta veți avea și dacă după acceptarea cipului vei vrea să renunți, pentru că ți-ai dat seama că nu este bun, nu vei mai putea să renunți, deoarece simbioza creier cip deja este făcută și nu pot funcționa unul fără altul. Orice tentativă de al scoate va avea ca rezultat moartea fizică a individului ! Adio lume liberă, bun venit în lumea oamenilor roboti !

 12. Adevarul e ca progresistul ramane ancorat in futurism, dar ignora sa inteleaga ca toate filmele futuriste sunt distopii dictactoriale. Da, pleonasmul e intentionat, poate unii nu inteleg termenul de distopie. 😉

  Cipul este o mare amenintare la democratie, nu doar din perspectiva faptului ca e manipulabil dpdv tehnologic, ci ca instituie un control total – activitati financiare, activitati biometrice si de miscare, activism social, si mai stiu eu ce … Plus ca va institui un social scoring …

  Nu mai minimizazi tendinta, baietilor cu ochii albastrii, doar ganditi-va ce ar face o asemenea tehnologie in mainile unui dictator de genul lui Stalin ori Hitler. #awakening.

  • Exact acesta este pericolul cel mare,cel pe care îl subliniezi tu.Singurul amendament la comentariul tău este faptul că este o amenințare la adresa libertății individului.”DEMOCRATIE”este un concept inventat in Grecia antica și aplicabilă unui număr de 2.500 de stăpâni de sclavi.

  • corect !

 13. Se pare ce se cenzureaza …. of of, mai baieti …

  • Multe dintre comentariile mele, apar du mare intarziere (poate dura pana la cateva ore) Nu exista decat doua explicatii:
   -serveurul G4 nu functioneaza bine
   -comentariile postate din afara Romaniei, trec printr-ul filtru diferit, fata de cele postate din Romania

   Banuiesc ca totul este automatizat, insa nu functioneaza la parametrii corespunzatori (o simple problema de budget limitat, al G4 Media)
   Insa nu cred ca cineva cenzureaza in mod automat. Anumite comentarii (foarte putine) sunt cenzurate, intr’adevar. Cele impotriva autorilor articolelor 😉

 14. Nu am obs, toate comentariile mele vin din afara … Ce am obs de data asta a fost o adresa neobisnuita in care a fost varsat comentariul meu. Probabil au alerte pt anumite cuvinte … nu ar fi ceva neobisnuit. Ma bucur ca nu a fost cenzurat desi am postat acelasi comentariu mai multe ori … si dupa o alta adresa de mail =)))

  Macar mai ramane putina libertate…. restul vom vedea.

 15. Or fi aceiasi suedezi care o imping in fata pe Greta. „Mii de suedezi” suna ca „un grup de oameni de bine…”

 16. Daca faci calcul urmator 2+2:2 = …

  si rezultatul iti da 2, ai dreptate sa se te revoltezi impotriva ciparii.

  • Şi cei care pică testul la limba română, ca tine?

  • Ce e nea vasile, că se zice că nu doare. Sezi bland și cipezxa-te in ce limba voiești matale.

  • Tu unde ți-ai luat BAC-ul, chibițule ?
   Zi-le să-ți dea banii înapoi.

  • A te lega de o litera batuta gresit ca sa denigrezi un mesaj care nu iti convine si cu asta a il face prost pe cel care a scris mesajul se numeste „Fascism ortografic sau gramatical”.

   Vasilica&Co – nu tine treaba, nu sunteti in stare sa realizati un mic calcul matematic dar sunteti experti in limba romana, vaccinuri, politica mondiala, curente politice si mai nou in nano-chipuri. Las-o jos ca macane. E rata toata ziua cu sau fara litere scrise gresit.

 17. vad ca va temeti de rahatelul asta mic ca de dracu.
  nu va alarmati, dragilor, nu spune nicaieri ca va obliga cineva…daca unii vor sa-si simplifice viata, care e problema voastra ?
  repet, nu va obliga nimeni sa nu folosti in continuare telefonul cu disc si salteaua pentru economii…inapoierea e garantata prin lege.

  • Atunci Uniunea Europeana sa emita o directiva care sa precizeze explicit ca optiunea introducerii cipului in corp, este exclusiv in optiunea titularului. Cei care nu isi doresc dispozitive sub piele din diverse motive, sa foloseasca ca si pana acum carduri, telefoane, buletine, etc.
   Mie unul mi-au displacut maxim piersingurile, tatuajele si alte intepaturi ne-necesare. Un rahatel dintr-asta mic ar fi o sursa mare de sters pentru multi dintre noi: daca il lovesc si se rupe, daca il deteriorez cand imi dau cu ciocanul peste mana, daca…, daca…, daca… etc
   Eu unul nu cred in baliverne conspirationiste si sunt pro-tehnologie, dar nu cu afectarea integritatii mele corporale.

  • @amator
   ”nu spune nicaieri ca va obliga cineva” – deocamdata. Ai garantia ca va fi ceva voluntar ? Si de ce ai dori asa ceva ? Atata vreme cat posezi creier si nu esti inteligent asimptomatic….

 18. sa i lasam sa vizeze si sa ne prezinte aceste stiri gen fake news: si unde tinema bateria pt acest microcip? stiu doar un singur loc unde ar incapea, dar pe acolo se scurg anumite chestii, fraierilor! terminati cu chestile astea ca incep sa cred ca sunteti cam retarzi!

  • Bre smart ass, dar bateria de la microcipul implantat în animale unde se tine ? Dar bateria microcipului din cardul bancar unde se tine ?
   Te mai dai dăștept vai steaua ta !

  • @Jivénși Toduț când ești prost mai și semnalizezi. Nu există baterie în implanturi și nici în cardurile bancare au o antenă/bobina (poate știi de radioul cu tranzistor și un piezo pentru sunet) care transformă undele electromagnetice de la aparat (scannerul sau in cazul cardului ATM-ul) în electricitate. Cipurile alea nu au cum sa te urmărească nu transmit că nu sunt alimentate au doar câteva informații caută despre RFID so NFC. E un fel de tag cum sunt cele din magazinele de haine unde dacă nu a fost dezactivat pornește alarma. Nu are cum să-ți urmărească locația, nu are cum să-ți controleze mintea (doar Antena3 poate). Practic ca să urmărești un tag RFID într-o locație ai nevoie de niște antene foarte puternice și foarte aproape de tine sau să-i atașezi o baterie să transmită și apoi de la antene să facă triangularea.

 19. Voi nu sunteti normali!!!???? Cumpătul nu iti simplifică viața! Doar te păcălesc ăștia ca sa ți-l implantezi si sa aparții cuiva! Ca un animal! Cip= semnul diavolului!
  Dacă te cipezi, libertatea este acaparată de cel care controlează cipurile! NU VIL IMPLANTATI DACA VA APAREA ! Si daca vreti sa fiti ca niște câini…

 20. De ce mi-aș băga cip în mână ca sa deschid o ușă ? Până acum ciolovecii ăia intrau pe geam ?
  Sau accesez telefonul cu microcip pentru că mi lene să apăs un buton ?
  O chestie aiurită. „Suedejii” mai bine s-ar fi găndit să-și protejeze populația, nu la kkturi din astea.
  Italienii la fel. Despre chinezi…ce sa mai zic ?!?
  Tichie de mărgăritar pe capu chelului.

 21. Sa va fie clar: nu exista conspirație Totul este real , dupa cum ati citit Se urmareste ciparea tuturor Din urgente si carantine se vrea iesirea cu cip Sa -si puna cip absolut toti cei care- si doresc , cei care sint trădători cei care fac genocid Nu poti obliga pe om sa aibă cip pentru ca asa vrei tu, sa -l transformi in animal Stăpân peste pământ si oameni este doar Dumnezeu Cel care va ridica sabia, de sabie va muri Romania se va ridica impotriva tuturor uraciunilor care se vor pregăti a fi instalate Legile distrugătoare pentru tara, pentru noi, pentru copiii nostri , se iau fara sa stim si noi Este drept?

 22. Ciparea nu este o amenințare la adresa libertății individului ci obligativitatea de a te cipa sau lipsa de alternative.
  Insa, suntem obligati sa avem carti de identitate iar CNP-ul ne este dat odata cu certificatul de nastere.
  Deci… deja nu suntem liberi caci depindem de CNP, de carduri, etc.
  Eu nu ma simt amenintat ca trebuie sa fiu identificat cu ceva pe care trebuie sa-l aiba toata lumea, cum ar fi de pilda CNP-ul. M-as simti stresat daca nu as avea un CNP, asa cum au toti ceilalti. Daca printr-un fenomen inexplicabil nu as avea CNP (si tot ce rezulta din asta), maine dimineata m-as duce la politie sa clarific situatia.
  Contul pe Facebook e altceva, nu esti obligat sa ai. Dar risti sa ramai un outsider. Un outsider care a ales sa nu aiba cont caci a avut libertatea de a alege.

  As prefera ca „ciparea” sa nu fie niciodata facultativa.
  Sa fie ori obligatorie, ori deloc.

 23. Toti batraneii, pupatori de moste si icoane, se oripileaza cu privire la microcip inrucat asa scrie in cartea lor de povesti ca este bine sa o faci.
  Este uimitor cum cei de peste 50 de ani vor sa-i faca pe cei de 20 sa traiasca dupa cum au trait ei (si ce bine le-a fost ca uite unde au dus Romania sub obladuirea lor)!
  Votantii lui Iliescu si Basescu, cei care au tinut PSD-ul la putere 25 de ani si s-au facut ca nu vad cum este ruinata tara de cei ca Nastase, Dragnea, Boc au pretentii sa fie ascultati de cei tineri !
  Pentru toti acestia microcipurile din articol sunt precum telefoane mobile pentru parintii lor.

  • Ai face bine sa te trezesti. Cartea noastra de povesti este Biblia. Este cuvantul Lui Dumnezeu. Dumnezeu sa te lumineze sa vezi adevarul in viata asta. Daca o sa-l vezi in cealalta o sa fie prea tarziu pentru tine.
   Inca ceva. Daca nu crezi ca este important sau conteaza cine este la guvernare esti cel putin naiv. Nu conteaza ca este psd-ul, pd-ul sau pnl-ul. Romania este condusa din afara. Romania nu mai este suverana. Nici atata lucru nu este capabil sa vada creierul tau?. Cum pot unii sa fie asa incuiati la mine chiat nu pot sa inteleg. Trezeste-te ca dormi in picioare. Atat pe plan duhovnicesc cat si pe plan politic ca sa spun asa. Auzi la el. Conteaza cine este la guvernare. ma faci sa rad. Tu ca tara nu mai ai industrie, nu mai ai agricultura, nu mai ai fabrici si uzine. Importi totul. Pana si carnea de porc, oualele, branza si asa mai departe. Nu mai produci nimic ca tara. Suntem dependent economic de cei din afara care ne conduc prin corporatii. Ce te face sa crezi ca este important cine este la guvernare?. Toti cei care vin la guvernare executa ordinele celor care ne conduc din afara. Sa mai continui?.

 24. Fără cipuri! Suntem destul controlați, cei care îl vor accepta vor vedea ca au fost controlați, mai devreme sau mai târziu. O să ne tembelim, de atâta confort, ce să mai vorbim ne trebuie cip pt a deschide o ușă. Avem nevoie de credință în Dumnezeu, cum au avut și înaintașii noștri și au reușit sa ne lase o morală sănătoasă în urmă. Progresistii vin și pleacă de pe acest pământ și vor da seama de faptele lor. Lucrurile care se fac în ascuns o să iasă la lumină într-o zi.

 25. S-ar putea să fie o chestie bună. Dacă deschide ușa, nu mai există riscul să fumăm cheia și să vrem să folosim țigara ca să intrăm în casă. Totuși, ar trebui să facă și ei o variantă demo pe care să o luăm cu apă, ca pe aspirină. Cine vrea să păstreze cip(cirip)ul se abține. Cine nu…
  Sau ar putea să facă varianta bărbătească, mai mare și pe lung, dar să-l implanteze acolo unde vrem noi.

 26. Eu stiam ca suedezilor nu prea le merge scula, nu creierul.

 27. Stati liniștiți Pt ca nu se va întâmpla asta in următoarea mie de ani. Nu va panicați

 28. Suntem cu totii dependenti de Market. Cu dracia asta de cip ne pune capacul la toti.

 29. Fratilor nu va mai certati entre voi ganditiva bine tot ce scrie an biblie trebuie sa se antample doar ca noi sa nu aceptam cu ajutorul minunatului DUMNEZEU SI CU RUGACIUNILE MAICI DOMNULUI eu nici mort nu le primesc

 30. min sanatattii are sotia de vinde masti, politicienii fac afaceri cu masti si dezinfectante. V cazul cu liberalul ala de la Air Liquide.
  DE UNDE STIU EU CA ASTA CU CIPURILE NU E TOT O AFACERE? Ch dc se da gratis cum e promovat uneori.

 31. Da. Chestiunea ciparioi nu mai este de domeniu „teoriei conspiratie”.i Este foarte actuala. Eu nu sunt deloc de acord si un raspuns mai complet va dau in acest clip:

 32. Voi, cei care sustineti aplicarea cipului, nu sunteți intregi la cap Băgați va cipuri in toate locurile posibile dar nu obligați pe altii Chiar v ati pierdut mințile?

 33. Ba sa nu cumva sa va implantat cipul ca iadul va va arde pentru ca este 666 este număru satanei cititi biblia apocalipsa

 34. Băi fraților cipul nu este obligatoriu pentru nimenea în plus costă 150 € și nu cred că nimeni ăștia mai săraci o să dai 150 € să-și bage un cip așa că stați liniștiți că n-o să vă oblige nimeni nici să vă băgați cip și să vă bag vaccinaț băi fraților cipul nu este obligatoriu pentru nimenea în plus costă 150 € și nu cred că nimeni ăștia mai săraci o să dai 150 € să-și bage un cip așa că stați liniștiți că n-o să vă oblige nimeni nici să vă băgați cip și să vă vaccinați așa că nu vă mai temeți voi stați liniștiți

 35. Oameni buni! care al Iubiti pe Dumnezeu, alegeți calea pocaintei,studiați sfintele Scripturi , cereți Lui Dumnezeu antelepciune și,El va va da lumina Cereasca sa antelegeti ca de fapt,trăim vremurile sfârșitului. Aceste lucruri se vor amplini pentruca, Dumnezeu Tatăl Ceresc, le-a descoperit mai dinainte apostolului Ioan și,sunt scrise an cartea Apocalipsei cap 13.Dumnezeu sa va binecuvinteze Amin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.