G4Media.ro

Împăratul Naruhito, Emmanuel Macron şi Jill Biden participă vineri la ceremonia de…

Împăratul Naruhito, Emmanuel Macron şi Jill Biden participă vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice are loc vineri, la Tokyo, începând cu ora 14.00, pe Stadionul Naţional. La festivitate sunt aşteptaţi împăratul Naruhito, preşedintele Emmanuel Macron şi Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, anunță News.ro. Spectacolul trei ore şi jumătate va cuprinde momente coregrafice reprezentând istoria Japoniei, urmând să fie evocată şi catastrofa de la Fukushima, din 2011. Ceremonia se va desfăşura fără spectatori şi la festivitate vor asista 950 de persoane.

Conform tradiţiei, defilarea sportivilor va fi deschisă de delegaţia Greciei, urmând a se încheia cu delegaţia Japoniei. În total, vor defila sportivi reprezentând 208 de ţări.

101 sportivi români

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

55% dintre japonezi au spus că se opun continuării Jocurilor Olimpice

Într-un sondaj recent, 55% dintre japonezi au spus că se opun continuării Jocurilor Olimpice, după luni de proteste împotriva evenimentului din cauza pandemiei de COVID și creșterii numărului de cazuri. Doar o treime din populația Japoniei este vaccinată cu cel puțin o doză. Pe 17 iulie, Tokyo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele 6 luni.

Jocurile Olimpice se vor încheia în 8 august. Programul implică 33 de competiții și 339 de evenimente desfășurate în 42 de locații.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ea este doctor Biden!

  2. Mai lipseau Vulpea din Naruto, Son-Goku si gasca ! :))

  3. „208 de tari”? sau 208 tari?