G4Media.ro

Impactul pandemiei asupra economiei românești, reacțiile companiilor din top 50, evoluția indicilor…

Impactul pandemiei asupra economiei românești, reacțiile companiilor din top 50, evoluția indicilor bursieri – monitorizate în timp real de cercetătorii în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai

Specialiștii Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca monitorizează în timp real impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei românești. UBB a lansat o platformă online în care cercetătorii din științele economice publică infografice interactive cu evoluția cazurilor COVID-19 în România și în lume, măsurile sociale și economice guvernamentale, reacții bursiere, reacțiile companiilor din top 50 din România la pandemia de coronavirus.

Platforma se numește COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) și cuprinde și previziuni privind impactul pandemiei coronavirus asupra principalelor sectoare din România, precum și previziuni privind impactul pandemiei la nivelul județelor din România.

Analizele experților UBB arată că cele mai afectate domenii de pandemia COVID-19, după scăderea contribuției la PIB, sunt:

  • 1. Turism – 75%
  • 2. Cultura – 60,4%
  • 3. Servicii administrative – 47,2

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.