G4Media.ro

Imnul național interzis minorilor

Imnul național interzis minorilor

Exasperarea s-a condensat într-un cuvânt vulgar, din patru litere. Comportamentul obscen al puterii, indecența ei de zi cu zi, primesc o replică scurtă și ușor de înțeles. Nu se mai obosește nimeni să filozofeze, să explice, să argumenteze. Dacă lor, liderilor PSD, nu le este rușine de halul în care conduc și se poartă în lume, nici publicul nu se mai simte dator să li se adreseze cuviincios. Înjurătura groasă, fără perdea, a ajuns un fel de imn național. A nu se înțelege că justific, aprob sau încurajez acest tip de reacție publică. Sunt cuvinte de nereprodus, oribile, inacceptabile într-un stat civilizat.

Dar nici nu le mai poți pretinde unor oameni umiliți în fiecare zi de conducătorii lor, care le cer să accepte hoția ridicată la rang de lege și incompetența crasă pe post de virtute, să-și măsoare vorbele și să reacționeze rațional. Agresiunea continuă a bunului simț elementar exercitată de impostura premierului Dăncilă, de pildă, sau de obrăznicia dublului condamnat penal, Dragnea, irită sistemul nervos al unei națiuni întregi.

De ziua Imnului Național premierul Dăncilă a mutat Câmpia Libertății de la Blaj la Alba Iulia, încheind astfel apoteotic turneul gafelor făcut în Balcani, unde a stârnit un hohot de râs din Muntenegru până în Macedonia. Cum să le mai ceri oamenilor să-și păstreze cumpătul? Ce-ar mai fi de spus când premierul României ne face pe toți de râs planetar, umilind o țară întreagă imediat ce scoate capul în lume sau deschide gura?

Un cititor inspirat a găsit totuși câteva cuvinte în plus, pe lângă cele patru litere devenite slogan anti-PSD răspândit la nivel global. A scris așa pe Facebook: ”Viorica este întruchiparea eșecului nostru la 100 de ani de la Marea Unire”. Ce-ar mai fi de adăugat când analfabeți funcțional celebrează ziua Imnului Național din poziția de prim-ministru? Ce-ar mai fi de spus despre guvernul rușinii naționale? Patru litere înainte de PSD?

Publicul se răcorește prin acest exercițiu de exhibiționism lexical colectiv. Aproape la fiecare concert rock răsună câteva secunde, între două hituri, imnul național interzis minorilor. În diverse colțuri ale lumii se găsește mereu cineva care să filmeze băștinași, care nu înțeleg o iotă românește, repetând perversiunea cu gura până la urechi. Teribilism sau limita răbdării? Probabil și una, și alta. Scoși din minți, sufocați de asaltul relei-credințe, oamenii scriu cu litere mari pe câmp, cu tractorul ghidat de GPS, cuvintele spurcate sau le pun ostentativ pe numărul de înmatriculare al mașinii, cum a procedat cetățeanul cu mașina înscrisă în Suedia. Despre cazul lui au relatat până și cei de la Euronews, intuind că subiectul depășește granițele faptului divers.

În treacăt fie spus, tentativa poliției de a-i deschide dosar penal șoferului n-a făcut decât să amplifice mesajul. Când au realizat cum ajută la propagarea lui și că vor genera un scandal național sau poate chiar mai mult, polițiștii craioveni au negat că i-au deschis dosar și au catalogat informația (intenția fiind clară, probată cu documente) drept fake news. E bine, totuși, că s-au oprit la timp.

„Este o campanie mizerabilă şi arată la ce nivel, cât de adânc s-au dus în mocirlă adversarii noştri politici. Aşa înţeleg ei să facă politică. Ei nu pot propune şi nu au propus niciodată ceva coerent, ceva sănătos pentru români, aşa cum am făcut noi şi au ajuns la această situaţie”, a spus Liviu Dragnea, la începutul săptămânii, întrebat cum vede numeroasele campanii anti-PSD din ultima perioadă.

“Sigur că sunt mulţi colegi de-ai noştri cărora le freamătă mâinile să vină şi ei cu contra-replici, fiindcă, fiind un partid mare, există foarte mare inventivitate. Eu zic că totuşi e mai bine să ne uităm la acest spectacol”, a explicat liderul PSD.

Tot ce spune Dragnea este valabil dacă s-ar fi referit în primul rând la acțiunile guvernului și ale propriului partid. Guvernul și PSD se scaldă în mizerie și mocirlă. Tot ce fac ei este nesănătos, incoerent și împotriva interesului public. Prin tot ce au făcut în ultimii șase ani de când conduc România în mod arbitrar și abuziv au intrat în folclorul expresiilor și glumelor licențioase. Un site de satiră și umor (Kamikaze) a titrat de curând – iar ajunși în acest punct, îmi pare rău, dar cuvintele nu mai pot fi evitate – ”Fenomen straniu în Bucegi: Dacă strigi „MUIE”, ecoul îți răspunde „PSD”!

Multora, atât le-a mai rămas: un râs porcos și subversiv.

După ce vom depăși acest moment jenant din istoria României, va trebui să facem  cu toții un efort major pentru a restabili demnitatea și respectul față de funcția publică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. Cand o vezi pe Tolomaca asta din fruntea Guvernului sau pe min istrii ei agramati si incompetenti nu-ti mai ramane decat sa repeti aceste cuvinte care au facut istorie….!

  • Intr-adevar, aceste cuvinte vor ramane in istorie si sunt convins ca se va vorbi mult timp despre efectul lor distrugator pentru mafia lui Dracnea. Numele inventivului domn din Suedia va ramane alaturi de cel al lui Mos Ion Roata.

  • Eu cred va Veorica nici M**E PSD nu stie sa spuna corect.

 2. Dle Tăpălagă, acordați adjectivul FUNCȚIONAL la masculin plural, deoarece el însoțește și determină substantivul ANALFABEȚI:
  ANALFABEȚI FUNCȚIONALI.

  „Ce-ar mai fi de adăugat când analfabeți funcțional celebrează ziua Imnului Național din poziția de prim-ministru?”

  • Eta, cred că această corecție e propusă ca umor, în sensul că avem de- a face cu analfabeți pe funcții, și încă deosebit de importante ( analfabeți funcționali ) Cred că asta ați vrut să sugerați. Altfel, gramatical vorbind, sintagma „analfabeți funcțional” e absolut corectă.
   Spunem, spre exemplu, ” decăzuți moral ” și nu ” decăzuți morali”.

  • Analfabeți funcționali înseamnă analfabeți în stare de funcționare. Analfabeți funcțional înseamnă analfabeți de tip funcțional, nu de tip literal (nu am greșit, nu e literar ?, nu sări să mă corectezi), de tip cultural, de tip tehnologic, etc. Pe scurt: Tapalaga a scris corect

  • Nu a gresit.
   Nu analfabetii sunt functionali, ci analfabetismul lor este functional!
   Se poate inlocui cu: analfabeti din punct de vedere functional.
   Adica, desi au trecut prin scoala, se exprima, functioneaza, ca niste oameni care nu ar fi trecut.

 3. Domnu’ tapalaba, foarte bun articolul dar cu toate acestea… ciocu’ mic ca ati pierdut alegerile din 2016 !
  Va asteptam sa va luati revansa in 20-20 daca va tine…daca nu, nu zic zece dar macar douazeci de ani sa mai conduca psd ul, ca sa l citez pe @asistat.
  Sictir #rezist , gay, sorosisti si satanisti!

  • Morjan®, vrei și tu, se vede!

   prea ți-o ceri…

   Ți-ar plăcea să o iei și tu, ca cum’ în gura ta ar țâșni curcubeul aromelor (reclama Skittles)…

   Ți-ar plăcea să fii și tu băgat în seamă de așa de mulți oameni…

   Din păcate pentru tine, nu ești băgat în seamă, așteaptă să ți-o dea stăpânul tău!

   (este vorba despre cum s-o iei la muie, Morjan(r), desigur, dacă nu e clar mesajul!)

  • Acum , chiar daca s-au pierdut alegerile in 2016 , viata trebuie sa mearga inainte in mod normal adica atunci cand vezi un paduche ii spui paduche.

  • Morjan@ ,Dă-mi și mie dealerul tău că pare interesant cum gândești.
   Cat te plătește psdragnea?
   Eu unul daca ar fi după mine,te-as pune in numele psd sa plătești tu pentru asemenea comentarii idioate.
   Oricum ești un troll slab.
   Mai ai de învățat fraiere!

  • Din putul gandirii tale n-a iesit si nu va iesi nimic altceva. Esti demn de dancila si ea este demna de tine, de asistat si toti ceilalti corifei. Voi o mertitati pe ea si ea pe voi.

  • Iata unde duce incrucisarea intre rude – Morjan si asistat

 4. Morjan@ ,Dă-mi și mie dealerul tău că pare interesant cum gândești.
  Cat te plătește psdragnea?
  Eu unul daca ar fi după mine,te-as pune in numele psd sa plătești tu pentru asemenea comentarii idioate.
  Oricum ești un troll slab.
  Mai ai de învățat fraiere!

 5. Dă-mi și mie dealerul tău că pare interesant cum gândești.
  Cat te plătește psdragnea?
  Eu unul daca ar fi după mine,te-as pune in numele psd sa plătești tu pentru asemenea comentarii idioate.
  Oricum ești un troll slab.
  Mai ai de învățat fraiere!

  • Omule, opreste-te. A inteles toata lumea ca vrei numarul dealerului de la colega Morgi. E pe site-ul lor, il gasesti la CONTACT la primul rezultat daca faci cautare „distribuitor votca transnistreana de la mama ei”.

  • ”De la mama ei” adica de la… Pufoaika…?

  • Citesti site-urile noastre la rubrica “contacte”, gayule?

  • Asistatule, ca de obicei, iti lipseste rafinamentul, subtilitatea !
   Omul vrea numarul Ludmilei.

   PS. Restul nu mai e treaba voastra ! 😉

  • Am incercat si eu sa gasesc contactul. Nu merge, primesc mesajul:

   „S-a recepţionat următoarea eroare când se încerca accesarea URL-ului: http://www.muiepsd.com/contact
   Eroare la citire”

   oare fac eu ceva gresit?

 6. Era f bine dacă se strîngeau semnături,”fără prosti în parlament” din 590 rămâneau poate 2,să nu mă întrebați cum se numesc ăstia 2 că nu i cunosc!

 7. Respectul pt funcția publică o generează numai cei care o ocupa iar nu funcția, prin sine.

 8. TIpul cu masina inscrisa in Suedia e bucurestean, nu craiovean.

 9. Sa dezlegam impreuna integramele:
  – cuvant din 4 litere, aflat pe …buzele tuturor suferinzilor de Ciuma Rosie si care le aduce alinare oro-maxilo-faciala…;
  – Succesiune de 3 initiale, scrise obligatoriu cu majuscule si care asociate cuvantului de mai sus, provoaca explozie de entuziasm, iar in curand vor determina si prima interdictie dupa cea a defunctului PCR…;

  Dupa rezolvare, va rugam sa introduceti raspunsurile corecte intr-un plic si sa le expediati la adresa:
  Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, București. Relații cu publicul. Tel: 031.413.51.47 e-mail: muiepsd@muiepsd.ro

  • Pe vremea pcr, se zicea ca este un partid care are in centrul atentiei omul cu nevoile sale.
   Mai pe scurt OMU’ E IN PRIMUL RAND…
   Acum a luat-o si PSD.
   Ma refer la lozinca

 10. Ma gandeam sa-mi cumpar „Intelepciunea psihopatilor” a lui Kevin Dutton.
  Citez:
  „Optimismul extrem este o marca distinctiva a psihopatilor, ei fiind mereu in stare sa intoarca pana si cea mai pacatoasa situatie in favoarea lor. Manat de curiozitate, Dutton incepe un periplu amplu si epuizant intre cele mai cunoscute laboratoare psihologice, inchisori de maxima securitate, tribunale si birourile luxoase ale diferitelor categorii de lideri. El incearca, pe diferite cai, sa patrunda in mintea acelor oameni care si-au facut din crima un mod de viata, de la cei mai duri soldati din teatrele de lupta din Irak si Afganistan, pana la cei mai periculosi criminali din cel mai bine pazit spital de psihiatrie din regatul britanic. La urma urmelor, sugereaza psihologul, diferenta intre aceste categorii, si multe altele – chirurgi, manageri, violatori, brokeri, escroci de anvergura, politicieni, preoti carismatici – este de grad, nu de esenta….. e greu de spus care perspectiva pare mai „incurajatoare“: scena in care Dutton tine in palme creierul unui criminal in serie si constata ca nu exista nicio diferenta notabila intre acesta si creierul meu sau al tau, sau studiul care ajunge la concluzia ca, in ultimii 30 de ani, abilitatea tinerilor de a empatiza cu semenii s-a redus cu mai bine de 40%.” (incheiat citatul)
  cu precizarea personala ca abilitatea de empatizare nu a scazut doar la tineri.
  Ce mi-a trezit curiozitatea la aceasta carte si interesul de a o cumpara este:
  – titlul in primul rand
  – declaratia „ca prostul” a lui Dragea = ca prostul fara sa obtin eliberarea
  Ca orice „politician” are o spaima „puscaria”. Vindecarea vine negociind aceasta frica.
  Nimeni nu a negociat din aceasta acest unghi cu el. Atatia negociatori, psihologi, psihiatrii, keiki-sti, specialisti in neurostiinte….. cati are Romania, si?
  – articolul din Adevarul cu opinia unui medic psihiatru
  – caracterizarea pe care i-a facut-o Basescu
  – barfele din Teleorman in care domnul statea pe scaun in mijlocul ingrijitoarelor de curatenie sa faca toate covoarele „albe ca spuma laptelui”, dupa chermezele din teritoriu.
  – ulimele discursuri a celor din PSD-ALDE la intalnirile organizate in platoul Digi24
  Si erau politicieni tineri, dle Tapalaga. ERAU POLITICIENI TINERIIIII !!!!
  – articolul dumeavoastra „daca as fi un PSD-ist”
  – mesajul lui Dalic, antrenorul echipei de fotbal a Croatiei, la adresa politicienilor croati
  – megalomania de a folosi numele programul de dezvoltare creat de Israel….
  – spusele paritelui Steinhard, citez
  „Ne este frica de moarte mai mult decat ar fi normal si ne este frica unul de altul: Dovada a gradului de nemernicie la care am ajuns”.
  – nuantele din alte articole si carti
  P.S. Precizare: poate se vor intreba cititorii ce legatura are scriitura dumneavoastra, cu acest comentariu cu criminalii (sau psihopatii) cartii (n-am citit-o, doar ceva din recenzie, urmeaza ).
  Aceste mamifere politice dezintegreaza tara, natia, fibra si fiinta omului, fundamentul pentru orice constructie… puteti adauga tot ce trece prin cap.

 11. Cuvinte de nereprodus, inacceptabile? Prietene, e un cuvant cat se poate de comun, il folosesc si astia mici inca din scoala generala. Nu exista cuvinte de nereprodus, exista idei de nereprodus. Unde e indecenta in a injura din tot sufletul o ideologie perversa? Treaba asta cu „muie PSD” e o reactie soft a poporului fata de imbecili, e mistocareala mioritica, e hazul de necaz specific noua (foarte bine descris de Caragiale).

  Lucruri de nereprodus sunt indemnuri la violenta, dar nu suntem in pericol sa ajungem acolo.

 12. Până la urmă, aşa e: nu merge cu vorba bună, cu protestul paşnic – se trece la vorba rea, care loveşte ca glonţul, ajunge peste nouă mări şi nouă ţări şi se ţine minte. Ăsta-i preludiul…

 13. Treaba este ca aceste tensiuni se acumuleaza in societate.
  Poporul roman este unul docil, dar daca s-a ajuns la faza pe mui inseamna ca este exasperat.

  Nu va trece mult timp pana se va ajunge la faza pe lupte de strada si sticle incendiare daca guvernul nu dezamorseaza tensiunea prin demisie.

 14. Cum spunea si altcineva : in anul centenarului am ajuns sa ne dam toti m**e unii altora. Daca nu dai (daca nu esti rezistent), atunci iei (esti automat numit psd-ist, deci trebuie sa iei).
  Doar atat va zic, cei care mai cititi acest comentariu: acest discurs este plin de ura si violenta emotionala. Romania/oamenii/romanii/poporul tot a indurat astfel de toxicitate in ultimii 60 de ani si de aceea nu suntem uniti. Cu ura nu ne putem vindeca. Ce naste din ura nu va vindeca rana acestui popor. Frica duce la manie. Mania/furia duce la ura si ura duce la suferinta.
  Astia suntem noi la 100 de ani de la unire? plini de ura in suflet? Nu suntem mai buni ?

  • O duceţi bine: altfel, pricepeaţi de ce e-n vogă muismul şi că are o cauză. Ura duce şi la progres, când mizeria de toate felurile nu mai poate fi tolerată.

 15. @stefanneluk. Ete fix poola! Trebuie sa devenim un popor de Dalailama sau de Ghandi? Sa ne lăsam călcați in picioare de acești hoți?…curând va exploda mămăliga…sper! Și nu uita cine a propagat aceasta violenta și a mulțumit pt folosirea ei!
  Sictir postac PSD!
  Muie PSD! Muie Dragnea!

 16. se spune ca daca mergi la munte si strigi „Muie” iti raspunde ecoul: -Psd!

 17. Daca se simt umiliti atunci sa se implice civic/politic. Injuraturile sunt doar o defulare, o reducere a tensiunilor acumulate, ca si bancurile/glumitele/mistourile.