G4Media.ro

IGSU: 1.470 de intervenţii înregistrate în ultimele 24 de ore, în creştere…

sursa foto: IGSU/Facebook

IGSU: 1.470 de intervenţii înregistrate în ultimele 24 de ore, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut / În Bucureşti, o persoană a fost găsită carbonizată în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare aprinsă şi nesupravegheată

Echipajele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au avut, în ultimele 24 de ore, 1.470 de intervenţii, numărul fiind în creştere cu aproximativ 7% faţă de perioada similară a anului trecut. În Bucureşti, un incendiu izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată a cuprins un apartament situat la etajul 12 al unui bloc. O persoană a fost găsită carbonizată în locuinţă, transmite News.ro.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de urgenţă (IGSU), în Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.100 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

”În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situaţii pentru protecţia comunităţilor”, arată, duminică, sursa citată.

Astfel, numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a înregistrat o uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut – aproximativ 7% (1470 în anul 2024, faţă de 1.371 intervenţii în anul 2023).

”O intervenţie complexă a avut loc, în această dimineaţă, într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Primii pompieri care au ajuns la locul intervenţiei au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuinţe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum. Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinţei afectate de incendiu.Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, nefiind necesar transportul acestora la unităţi spitaliceşti. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată”, adaugă reprezentanţii IGSU.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...