G4Media.ro

Igor Dodon vrea să închidă Muzeul ocupaţiei sovietice din Chişinău: „Să facem…

Igor Dodon vrea să închidă Muzeul ocupaţiei sovietice din Chişinău: „Să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos”

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, intenţionează să închidă Muzeul ocupaţiei sovietice, inaugurat în 2015 în incinta Casei Armatei din Chişinău, iar în locul acestuia „să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos”, informează portalul Deschide.md şi Ziarul Naţional din Chişinău.

Prezent la evenimentul dedicat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Uniunii ofiţerilor din Republica Moldova, organizaţie condusă de către consilierul său Victor Gaiciuc, Dodon a făcut marţi seara o serie de promisiuni, criticând dur guvernul premierului Maia Sandu cu „absolvenţii săi de Harvard”.

El le-a mulţumit reprezentanţilor organizaţiei respective că s-au implicat în activităţile dedicate „aniversării a 660-a de la întemeierea statului moldovenesc şi a 75-a de la eliberarea ţării de sub ocupaţia fascistă”.

„Este aici ministrul apărării. Trebuie făcut un muzeu bun. Predecesorul său a făcut un muzeu al nu ştiu cărei ocupaţii. El trebuie închis, dacă încă nu a fost. Deja l-au închis? Şi să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos, în care să se regăsească şi drapelul de luptă pe care ni l-a dăruit (Serghei) Şoigu, care s-a aflat aici pe 24 august, în ziua eliberării Moldovei”, a declarat Dodon, sfidând sutele de mii de victime ale ocupaţiei sovietice din Basarabia, notează Ziarul Naţional din Chişinău.

Conform cifrelor oficiale, peste 1,5 milioane de basarabeni au fost deportaţi şi ucişi în timpul ocupaţiei sovietice, adică 12,23% din populaţia Basarabiei interbelice, notează în acest context Ziarul Naţional din Chişinău.

În altă ordine de idei, Dodon a promis că foştii militari nu vor fi lipsiţi de avantajele de care beneficiază în prezent, aşa cum „ar vrea” guvernul Maiei Sandu.

„Sau noi, majoritatea parlamentară, parlamentul şi guvernul, facem ceea ce aşteaptă oamenii, sau aşa un guvern nu ne trebuie”, a avertizat Igor Dodon, adăugând că oamenii îl întreabă de ce nu pune la muncă guvernul.

Sursa: Agerpres

Foto: Igor Dodon și Serghei Șoigu / Facebook Igor Dodon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cati ani de mandat mai are boul asta?!?

    • nu stiu dar un sclavete mai mare nici ca s-a vazut. mai urmeaza sa ii faca una mica lui putin si le-a facut pe toate.

  2. Nu e pe lista candidaţilor la preşedinţie RO a sprijini urgentarea lucrărilor la Muzeul Naţional de Istorie, în reparaţii din 2002. Nici TVR Cultural, nici a importa arte tv, nici Biblioteca Digitală, măcar pentru Diasporă.

  3. Igore, da’ nu mai bine o soogi tu… normal, bun, frumos?

  4. Cati cetateni basarabeni (din RSS Moldova, nu si in alte parti ale URSS) au fost ucisi de catre autoritatile si institutiile statului roman, precum si de catre trupele romane in timpul WW2?
    Pentru ca nici acest aspect nu ar trebui sa fie un tabu, nu? Orice moneda are 2 fete.

    • Deci tu ai inteles ca propunerea lui dodoN e sa extinda muzeul, nu sa ascunda istoria? Sau esti doar un postac obosit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.