G4Media.ro

Igor Dodon: Negocierile asupra noului acord de împrumut cu Rusia vor începe…

Igor Dodon: Negocierile asupra noului acord de împrumut cu Rusia vor începe în zilele următoare / Primul acord a fost blocat de Curtea Constituțională

Președintele Igor Dodon spune că negocierile asupra unui nou acord cu Rusia pentru împrumutul a 200 de milioane de euro vor începe „în zilele următoare”. Dodon a făcut anunțul pe Facebook, miercuri, după convorbiri purtate la Moscova cu Dmitri Kozak, emisarul Kremlinului pentru relația cu R. Moldova, transmite Radio Europa Liberă. 

El a mai spus că împrumutul este necesar „pentru susținerea agenților economici și a populației R. Moldova în această perioadă dificilă”. Primul acord de împrumut încheiat de guvernele moldovean și rus în luna aprilie a fost blocat de Curtea Constituțională de la Chișinău.

Instanța a declarat acordul neconstituțional pentru că permitea transformarea în datorie de stat a împrumuturilor private luate la bănci rusești de companii moldovene.

Opoziția a spus că acordul este o „capcană”, care poate cauza o nouă fraudă asemănătoare „furtului miliardului”, din 2014.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Rusia ofera ‘imprumut’ asa cum camatarii o fac. Dodon prefera sa bata palma cu Putin in loc sa intoarca privirea spre vest si UE care ar fi sustinut Moldova cu bani fara sa ceara in schimb ca tara sa se puna in genunchi. Curtea Constitutionala din Moldova a blocat anteriorul acord cu buna dreptate, cu argumente ce arata totala subjugare a Moldovei in fata Moscovei

    • Cuier Autistus, organizatorul Untoldurilor de pe Aeroportul Cluj, a gasit mai important sa isi ajute Vaterlandul cu ceva carne vie. Daca primeau suficient de la vest, nu mai cereau de la est.

      Din Basarabia, o treime din oameni sunt la munca reala. Noroc ca le-a dat Basescu pasapoarte, ca milionul ala era tot plecat in Rusia. Mai uneai tu ula dac se reinnoia complet RSSM.

  2. Si de la cine sa ia?Trebuie sa supravietuiasca si ei crizei!Ii imprumuta cumva Romania sau UE??????