G4Media.ro

Huawei a raportat pentru 2021 prima scădere anuală a veniturilor înregistrată vreodată…

sursa foto: Facebook

Huawei a raportat pentru 2021 prima scădere anuală a veniturilor înregistrată vreodată de companie, din cauza sancţiunilor americane / Profitul gigantului tehnologic a crescut

Huawei a raportat pentru 2021 prima scădere anuală a veniturilor înregistrată vreodată de companie, din cauza sancţiunilor americane, relatează CNBC, citată de News.ro

Dar profitul gigantului tehnologic chinez a crescut anul trecut, acesta concentrându-se pe creşterea profitabilităţii.

”În ciuda unei scăderi a veniturilor în 2021, capacitatea noastră de a face profit şi de a genera fluxuri de numerar este în creştere şi suntem mai capabili să facem faţă incertitudinii”, a declarat directorul financiar al Huawei, Meng Wanzhou, într-un comunicat.

Raportul anual al Huawei, publicat luni, este primul eveniment corporativ de mare profil pe care Meng l-a condus de la întoarcerea în China din Canada, unde a fost implicată într-o luptă de extrădare de aproape trei ani cu Statele Unite.

Meng a vorbit la o conferinţă de presă la sediul Huawei din Shenzhen.

În 2021, Huawei a generat venituri de 636,8 miliarde de yuani chinezi (99,9 miliarde de dolari), o scădere de 28,5% faţă de anul precedent. Aceasta este prima scădere anuală a veniturilor bazată pe rapoartele disponibile public care datează din 2002.

Meng a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, că sancţiunile SUA, ”provocările privind continuitatea aprovizionării” şi încetinirea cererii 5G în China au fost motivele cheie ale scăderii veniturilor.

Profitul net a crescut anul trecut cu 75,9% faţă de anul trecut, la 113,7 miliarde de yuani.

Sub fostul preşedinte al SUA Donald Trump, Huawei a fost inclusă pe o listă neagră din SUA numită Lista de entităţi, care restricţionează firmele americane să exporte componente cheie şi software către companie.

Washingtonul a încercat să reducă accesul Huawei la cipurile de ultimă generaţie necesare pentru smartphone-uri şi alte componente hardware.

Cota de piaţă a smartphone-urilor Huawei la nivel global a scăzut ca urmare a sancţiunilor americane.

Între timp, SUA au numit Huawei o ameninţare pentru securitatea naţională şi au îndemnat alte naţiuni să nu îi folosească echipamentele de telecomunicaţii pentru reţelele mobile 5G de generaţie următoare.

Huawei a negat în mod repetat că este o ameninţare pentru securitatea naţională.

Aceste mişcări au avut un impact mare asupra diviziilorde afaceri ale companiei.

Divizia de consum a Huawei, care include vânzări de smartphone-uri şi alte produse, a adus 243,4 miliarde de yuani în 2021, în scădere cu aproape 50% faţă de anul precedent.

Divizia de telecomunicaţii, care include vânzările de echipamente de telecomunicaţii, a înregistrat venituri de 281,5 miliarde de yuani, în scădere cu aproximativ 7% faţă de anul precedent.

Un punct luminos pentru Huaweie a fost divizia pentru companii, cea mai mică divizie în prezent, dar pe care Huawei se concentrează foarte mult. Aceastp divizie include serviciile de cloud computing.

Pentru a contracara sancţiunile SUA, Huawei investeşte masiv în noi domenii, inclusiv industria auto, şi angajează mai mulţi oameni de ştiinţă pentru a se concentra pe dezvoltarea tehnologiei.

Huawei a cheltuit 142,7 miliarde de yuani pentru cercetare şi dezvoltare în 2021, ceva mamult decât cifra din 2020, de 141,9 miliarde de yuani.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Comunistii si nazistii si-au impartit lumea in 1939 prin actul Ribbentrop-Molotov. Nazismul a fost invins insa comunismul nu. Deci comunistii au ramas marea amenintare mondiala!

  2. Comunistii si nazzistii si-au impartit lumea in 1939 prin actul Ribbentrop-Molotov. Nazzismul a fost invins insa comunismul nu. Deci comunistii au ramas marea amenintare mondiala!

  3. Galeria unei alianțe ridicole fara viitor.

  4. Alianta nu cauta sa provoace Rusia si nici sa intre in confruntare cu ea, doar vrea, nevinovata, sa bage Ucraina si Georgia in NATO :)))))))

  5. Rusky, păzea că vine democrația peste voi și vă taie rația de pufoaică. Ați adus teroarea unde v-ați infipt ghearele. Ce vreți voi de la viață măi bez-zakoniilor?