G4Media.ro

Hong Kong renunţă la măsura izolării persoanelor infectate cu COVID-19

Sursa foto: AFP

Hong Kong renunţă la măsura izolării persoanelor infectate cu COVID-19

Autorităţile din Hong Kong au anunţat joi că renunţă, începând cu 30 ianuarie, la obligaţia izolării persoanelor infectate cu COVID-19, eliminând astfel una dintre ultimele restricţii majore legate de coronavirus aflate în vigoare în metropola chineză, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Înlăturarea obligaţiei izolării persoanelor infectate cu coronavirus face parte din decizia de a modifica statutul COVID-19 de la boală respiratorie severă la boală endemică şi are loc în urma unei măsuri similare luate de Beijing pe 8 ianuarie.

„Am decis să anulez ordinul de carantină pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19. Acesta este unul dintre paşii importanţi spre normalitate”, a declarat joi John Lee, şeful executivului din Hong Kong.

Locuitorii din Hong Kong sunt totuşi obligaţi să poarte măşti sanitare, cu excepţia cazului în care fac exerciţii fizice.

Săptămâna trecută, trenurile de mare viteză care fac legătura între Hong Kong şi China continentală şi-au reluat circulaţia pentru prima data de la începutul pandemiei de COVID-19.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si ăștia au trădat cauza.