G4Media.ro

HiSky a fost singura companie dispusă să organizeze zboruri de pe Aeroportul…

sursa foto: HiSky.aero

HiSky a fost singura companie dispusă să organizeze zboruri de pe Aeroportul din Oradea / Conducerea județului vrea zboruri spre București și Londra, dar și una sau mai multe curse charter către „destinații relevante”

Compania HiSky ar putea fi selectată de Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea pentru a asigura curse suplimentare către Capitală și noi curse externe, fiind singura care a depus o ofertă în acest scop, anunță Bihoreanul. Șeful CJ Bihor,Ilie Bolojan, afirmă că dacă aceasta va fi găsită conformă cu caietul de sarcini, contractul poate fi încheiat săptămâna viitoare, așa încât zborurile să înceapă din vară.

„Ieri, la ora 23:59, a fost închisă procedura publică de selecție a unui partener privat pentru operarea unor zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Internațional Oradea. La momentul închiderii termenului limită de depunere a fost înregistrată o singură ofertă, cea a companiei aeriene HiSky”, a anunțat joi seară Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit municipalității, „în perioada de selecție publică, două companii aeriene internaționale, altele decât HiSky, au mai solicitat informații legate de procedura menționată”.

„În situația în care oferta HiSky este declarată conformă, Air Oradea va realiza planul de afaceri și va aplica testul investitorului privat, conform prevederilor legale în vigoare. Dacă testul investitorului privat se va confirma, cele două părți vor negocia contractul de asociere și, cel mai probabil, din primăvara viitoare va începe operarea pe rutele minime licitate”, mai precizează municipalitatea.

Aceste rute sunt Oradea – București, cu cel puțin 5 zboruri/săptămână; Oradea – Londra (oricare aeroport), cu minimum 3 zboruri/săptămână, plus, facultativ, una sau mai multe rute charter cu plecare din Oradea către „destinații relevante”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...