G4Media.ro

Harta școlilor dezavantajate există deja din 2016, susține Asociația Human Catalyst, după…

Harta școlilor dezavantajate există deja din 2016, susține Asociația Human Catalyst, după ce Ministerul Educației a anunțat că “inițiază demersul de realizare a Hărții școlilor dezavantajate din România”

Harta școlilor dezavantajate este realizată deja de Asociația pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Anunțul vine la o zi după ce Ministerul Educației a anunțat că “începe procesul de dezvoltare a Hărții școlilor dezavantajate din România”, iar vineri 30 octombrie are loc prima întâlnire tehnică.

“Salutăm inițiativa Ministerului Educației și Cercetării de a realiza o hartă a școlilor dezavantajate, în condițiile în care Asociația pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst lansează în luna noiembrie studiul „Indicele de Risc Socio-Educațional, fundament pentru politici responsabile bazate pe date. Analiză 2015-2019”, „Ierarhia școlilor dezavantajate” și  Harta online a gradului de risc socio-educațional pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din România”, se arată în comunicatul organizației.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Asociația Human Catalyst

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Situatia exista din anul 2013, printr-un proiect finantat de Banca Mondiala, de langa terasa Lascar Catargiu. Una dintre echipe era coordonata de Sofia Manuela Stanculescu. Vorbeau la masa si eu urlam la ei cu obiectivele DiZiX, dupa ce l-am cautat si CNP-urile prin dosarele UMF Carol Davila din Primaverii.

  Apoi, prin anul 2016 cam o parte din echipa de mai sus era deja sau care nu, migrau intre entitetile partenere DiZiX, Institutul Paulescu and co.

 2. Au ajuns cu cercetarea la pas și prin Huțu. Apoi, aflând despre huțancă au pornit iute spre Administrația Fondului Național Cultural. Au prezentat un proiect de editare a unei reviste cu conținut aka Cârjan and bulșit.

 3. Nu era mai simplu daca faceau o harta a scolilor avantajate?

 4. Institutul de Etnografie avea din 2003 acestă hartă și alte multe hărți cu latifundiari.

 5. Si Asociatia Un Baiat cu o Drona a facut o harta foarte interesanta.

  Rise Project a inlocuit anchetele procurorilor cu o tehnica investigativa geniala, in care scrii biletele cu numele celor pe care vrei sa ii barfesti, le rasfiri pe masa si arunci pe deasupra 20 de macaroane fierte. Copiezi „conexiunile” in text („Icsulescu are legaturi cu Frectie SRL, care e legata si de Igreculescu”), si faci si o poza, cu sagetele la capatul macaroanei. Gata ancheta.

  Nu s-ar putea ca statul sa renunte la activitatea de colectare a datelor, inlocuind-o cu aiurelile unor oengisti sorosei?

  • A zis nevasta-mea ca sunt taran incult. Alea de le arunca Rise Project pe masa ca sa reprezinte „conexiuni” ar fi spaghete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.