G4Media.ro

Haaretz: Institutul pentru Cercetări Biologice din Israel va anunța în câteva zile…

Haaretz: Institutul pentru Cercetări Biologice din Israel va anunța în câteva zile un vaccin anti-coronavirus

Institutul pentru Cercetări Biologice din Israel e așteptat să anunțe în câteva zile un vaccin anti-coronavirus, anunță publicația locală Haaretz, preluată de Bloomberg.

Cercetătorii israelieni au făcut pași semnificativi în înțelegerea mecanismului biologic al virusului, transmite Haaretz, care citează surse din Ministerul israelian al Sănătății.

Dezvoltarea vaccinului și punerea lui pe piață este însă un proces îndelungat, care cere testări și studii clinice. Șeful epidemiologilor din SUA anunțase în urmă cu trei zile într-o audiere în Congres că termenul rezonabil până la punerea pe piață a unui vaccin este de minimum un an și jumătate.

Foto: InquamPhotos / George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. e de preferat o perioada sigura de testare ca sa nu ne pomenim ca omoram visrusul dar gazda o transformam intr-o noua specie de homo coronansis

 2. Exact genul de comunicare iresponsabila din partea celor cu suficient tupeu de „totul pe turta mea” din diverse institutii (inclusiv unele institute de cercetare), si mai ales din partea presei actuele care este ahtiata dupa senzationalism.

  Oamenii asteapta vaccin care sa fie APLICABIL, nu stiri despre progrese in biologia virusului care ar putea duce la vaccin. Titluri de acest fel sunt absolut criminale, sunt fake-news care pot avea consecinte dramatice si ample.

  Nu va exista un vaccin mai devreme de 12-18 luni (daca se intampla sa fie posibil posibil un vaccin pt acest virus, si daca prin cine stie ce minune se poate realiza in doar atatea luni), iar cand va aparea (si asta cu un mare DACA in fata), nu va fi disponibil pentru vaccinare in masa. Pe langa faptul ca va fi prea tarziu pentru a fi util celor vulnerabili.

  Alte solutii ne trebuie pana atunci. Nu mai creati oamenilor sperante desarte! Ma adresez presei, desi nici nu stiu daca mai are rost. Deja pentru mine este o presa criminala care trebuie judecata pentru crime impotriva umanitatii.

  • Ai perfecta dreptate.

  • Ati scris foarte bine!
   Ar mai fi de adaugat ca inclusiv daca vom avea un vaccin, nu ii vom ști eficiența.
   Deci da, cel mai devreme un an (rezonabil 1 an si jumatate – 2 ani).

   Jurnaliștii ar face bine sa-si caute niște surse serioase de informare.

  • E de datoria cetăţenilor să nu fie proşti isterici.

   Comunicarea poate fi oricum, cetăţenii trebuie să judece pentru ei.

  • @Ioan : „Exact genul de comunicare iresponsabila… fake-news…”
   Ce anume este iresponsabil sau fake news în comunicarea: „Institutul […] e așteptat să anunțe în câteva zile un vaccin anti-coronavirus, anunță publicația […]. Cercetătorii au făcut pași semnificativi în înțelegerea mecanismului biologic al virusului. Dezvoltarea vaccinului și punerea lui pe piață este însă un proces îndelungat, care cere testări și studii clinice”?

  • @Alex Leibovici : pai, e mai usor sa ne repezim cu o indignare teatral-isterica decat sa citim articolul pana la capat. Cred ca Ioan se admira si acum in oglinda , tucu-s-ar de responsabil ce e dansul…

 3. Saved by the Jews. Again.

 4. Bai, Corona, tu esti un virus serios?! Aveam o intelegere! Doar n-o sa te retragi in laboratorul in care te-au dezvoltat, iar pe noi sa ne lasi pe cap doar cu bacilul de Ciuma Rosie…!?

 5. Deci la epidemia Sars din 2003 cu o tulpina diferita a virusului din aceeasi familie, nu au reusit in 17 ani sa faca un vaccin, si acum o sa credem stiri menita sa duca la sponsorizari masive in laboratoare care tot scornesc de 3 luni ca sunt in lucru sa faca un vaccin?

 6. Așa este, le fac și nu le dau, ca să moară lumea și să crească ”albedoul” din care e ”alcăuită poluare”. Totul e o conspirație la nivel mondial, numaI postacul gudurat e deconspirat de mult, că e ”conservă” de-a mafiei PRO-PSD.

 7. Veorica, unde esti Veorica, ne-ai lasat singuri si te-ai dus Veorico?

  Daca mai era domana Dancila aveam o sansa sa ne dea Israelul si noua leacul, in semn de multumire pentru mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, dar asa trebuie sa ne punem pofta-n cui.