G4Media.ro

Guy Verhofstadt, liderul ALDE european, a denunțat ”reformele dubioase din Justiția română”,…

Guy Verhofstadt, liderul ALDE european, a denunțat ”reformele dubioase din Justiția română”, dar și protocoalele secrete

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a denunțat în discursul său de marți din plenul parlamentului atât ”reformele dubioase care au slăbit justiția din România”, cât și ”protocoalele secrete” descoperite între România .

”Să nu urmați exemplele țărilor precum Polonia și Ungaria, care au luat-o pe o cale iliberală”, a transmis aliatul politic al lui Călin Popescu Tăriceanu președintelui Klaus Iohannis.

Liderul grupului ALDE, Guy Verhofstadt, a rememorat prima sa călătorie în România din decembrie 1989, cu un avion al Tarom, care a fost „o tortură”. El a relatat că la Bucureşti l-a cunoscut pe liderul istoric al liberalilor, Radu Câmpeanu, care tocmai se întorsese din exil de la Paris. El a menţionat că s-a trimis atunci un camion cu computere şi mobilier de birou pentru a da startul mişcării liberale, dar că acestea au fost distruse mineri.

Guy Verhofstadt a menţionat că, după 30 de ani, este din nou îngrijorat de România. „Reforme dubioase ale sistemului de justiţie pun în pericol independenţa sa, schimbările la Codul Penal slăbind lupta împotriva corupţiei”, a spus el, atrăgând în acelaşi timp atenţia asupra necesităţii „dezvăluirii protocoalelor secrete între vechea Securitate şi justiţie”.

„Pledoaria mea pentru dumneavoastră este – şi repet ce i-am spus şi prim-ministrului în acest hemiciclu în urmă cu câteva săptămâni – nu urmaţi exemplul Ungariei şi Poloniei, vă rog nu urmaţi o cale iliberală către autocraţie”, a spus liderului grupului ALDE din PE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Sa-i transmita lui Tariceanu, nu lui Iohanis.

 2. Geaba comenteaza,daca nu ia masuri contra ALDE,partidul lui tâmpiceanu,care sunt membrii ai ALDE European.

  • Guy face pace pentru câştig politic. ALDE şi PNL îşi bat joc de noi cu complicitatea PPE.

   #muieguyverhofstadt

 3. Toate alientele politice din UE ca PPE,socialisti si ALDE doar bat din gura,cand sa ia masuri ciuciu. Nu sunt prosti,deoarece au nevoie de voturile psd,pnl sau a alde din Romania.
  Asa ca deageaba mai sperati la ceva din partea partidelor din UE.

 4. Omu a fost cat se poate de clar ; a cerut „dezvaluirea protocoalelor secrete intre vechea Securitate si justitie” !

  PS. In cazul asta treaba-i rezolvata : tebuiesc luati la intrebari generalii Niculae Plesita, Iulian Vlad si Aristotel Stamatoiu !!! :))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.