G4Media.ro

Guvernul Francez, polemici cu Strasbourgul pe fondul tensiunilor cu Turcia

Sursa Foto: Facebook

Guvernul Francez, polemici cu Strasbourgul pe fondul tensiunilor cu Turcia

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a acuzat miercuri oraşul Strasbourg (estul Franţei) de „finanţarea unei ingerinţe străine pe teritoriul francez”, prin adoptarea unei subvenţii pentru construirea unei moschei susţinute de o asociaţie pro-turcă, relatează Agerpres, conform AFP.

Această polemică survine pe fondul degradării relaţiilor între Franţa şi Turcia după ofensiva turcă din octombrie 2019 contra forţelor kurde din Siria, aliate ale Occidentalilor.

Consiliul municipal din Strasbourg a adoptat luni ”principiul unei subvenţii”, contestată de opozanţii primăriţei ecologiste Jeanne Barseghian, de peste 2,5 milioane de euro pentru construirea unei moschei a Milli Görüs, asociaţie apropiată de Turcia.

”Noi considerăm că această asociaţie nu mai este capabilă să fie, în lume, reprezentativă pentru islamul din Franţa”, a declarat ministrul Darmanin.

Aceste comentarii intervin după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a avertizat marţi cu privire la tentativele Turciei de amestec în alegerile prezidenţiale din Franţa din 2022.

Gerald Darmanin a adăugat că există ”în mod particular la Strasbourg tentative de ingerinţă extrem de puternice în Franţa, în special din partea Turciei”.

Subvenţia de 2,5 milioane de euro pentru construcţia unei moschei într-un cartier popular din Strasbourg reprezintă ”10% din valoarea lucrărilor”, a relevat primăriţa oraşului alsacian, Jeanne Barseghian. Noua moschee ar urma să fie cea mai mare din Uniunea Europeană.

Sursa Foto: Gerald Darmanin/ Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Unii isi finanteaza propria decadere.
    Very smart people!