G4Media.ro

Guvernul elimină din programul IMM Invest cerinţa de instituire a ipotecii şi…

Guvernul elimină din programul IMM Invest cerinţa de instituire a ipotecii şi certificatul COVID-19

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că au fost eliminate două bariere în cadrul programului IMM Invest, fiind vorba de renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale şi eliminarea certificatului COVID-19, prin care companiile probau dacă au fost sau nu afectate de pandemie, relatează News.ro.

„Am convocat şedinţa de urgenţă, ca să spun aşa, pentru că avem de pregătit mai multe acte normative. În primul rând, îmbunătăţirea reglementării pentru programul IMM Invest. Domnule ministru Cîţu, suntem pregătiţi să dezbatem?”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că sunt două bariere care vor fi eliminate.

„Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi în urma discuţiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului”, a explicat Florin Cîţu.

Ludovic Orban a precizat că statul garantează în proporţie de 80 la sută şi atunci nu are sens să fie solicitate garanţii companiei.

Cîţu a precizat că a doua modificare se referă la eliminarea certificatului COVID.

„Era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a proba dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Şi atunci am eliminat această cerinţă de a fi probat de la caz la caz”, a spus ministrul Finanţelor.

Orban a precizat că IMM Invest nu este un program destinat numai companiilor afectate de pandemie.

„Ideea este că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile. (…) Să le transmiteţi celor de la Fond să menţină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor de derulare a proiectelor, să aibă o comunicare permanentă astfel încât să fluidizeze toate procedurile, să grăbească viteza de aprobare a creditelor, ăsta e de fapt obiectivul nostru”, a mai afirmat Orban.

Sursa: News.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Pai cum adica IMMINVEST nu e destinat companiilor afectate de COVID? Pai la CE te-ai dus cu japca sa ceri bani ca companiile sunt afectate de COVID, si acum vii sa zici ca dai bani la toata lumea (bineinteles, o sa dai doar prietenilor PNL)? Ah, IMMINVEST era un esec evident si acum incerci sa mai salvezi( sa mai tepuiesti de fapt) cate ceva.

 2. Buna ziua!NORMAL!!!asa este intr-o Romanie normală!Catu a fost corect in expunerile verbale doar ordonanțele nu au fost scrise cum s-a exprimat el!!!Era previzibil in urma afirmatiilor lui ca,programul se adreseaza societatilor de casă, pnl!!!Firmele care au fost inchise cu decretele presedintelui si ordonantele militare….GHINION!!!scapa cine poate!Statul garanta prin Anaf cu popririle dar,băncile prefera sa dea credit în principal guvernului și,apoi celor care sunt cunoștințe și relații!!!Distrugerea economică decretată și reglementată prin ordonante nu o ia nimeni in considerare!!!Justiția corecta ,s-a asigurat că nu va fi deranjata!!!

 3. conform cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat in context COVID-19 instituit la nivelul Comisiei Europene in martie 2020: Garanția poate fi acordată întreprinderilor care nu au fost în dificultate (în cadrul sensul Regulamentului general de exceptare pe categorii) la 31 decembrie 2019; aceasta
  pot fi acordate întreprinderilor care nu se află în dificultate și / sau întreprinderilor care
  nu au fost în dificultate la 31 decembrie 2019, dar care s-au confruntat cu dificultăți sau au intrat
  dificultate după aceea, ca urmare a focarei COVID-19.
  rezulta clar de aici ca acest tip de ajutor de stat – in fapt garantii pentru obtinerea de finantari poate fi acordat oricarei firme, si daca a suferit covid si daca nu; Bancile dau credite celor care le indeplinesc criteriile. Tu ai da bani unor necunoscuti pe care nu stii de unde sa-i iei?

 4. Buna ziua!Gerula!!!Scrie în lege și în ordonanțe „garantate de stat”.Cum crezi ca garantează statul?Prin Anaf cu popriri și executari silite!!!Deci ?unde era problema de necunoscuti și câte firme s-au înființat începând cu 15 martie pentru a se încadra în parametrii???Cred ca tu trebuie să mai citesti!!!Si în subiect ar fi trebuit să fie intr-adevar acele firme carora statul le-a inchis activitatea și nu au avut voie să facă încasări!De aceea s-au cerut balante si bilanțul din 2019!!!Pentru a compara cu pierderile pe care le-au provocat acestor firme în 2020 prin decrete și ordonanțe fără cap!!!Esti una din firmele de casă de ai argumente ….neargumentate????Oricum,sunt multi cei care si-au dat seama de alta țeapă stil pnl!!!Majoritatea nu avea nevoie de credit doar de dragul creditarii ci,a crezut ca este normal sa li se acopere prejudiciul sub aceasta forma…de creditare!!!Așa, s-a creat premisa ca indiferent ce alte situatii catastrofale vor apare,aceste firme să prezinte întotdeauna un risc major de încetare a activității,deci băncile vor scoate aceste societăți de pe liste pentru totdeauna!!!Fii fericit că tu supraviețuiești dar,uneori poate vrei sa mergi prin magazine,la terase,la restaurant,la hoteluri ,la piscina,la patinoar,la spectacole si,surpriza…nu vei avea unde!!!Oferta va fi limitată și prețurile ….vor fi în funcție de cerere si ofertă!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.